30.000e bezoeker van het seizoen voor Zuiderparktheater

30.000e bezoeker van het seizoen voor Zuiderparktheater

Afgelopen zaterdag tijdens de derde editie van Jazz in the Park verwelkomde het Zuiderparktheater de 30.000e bezoeker van dit zomerseizoen. Voor het Haagse openluchttheater is dit een bezoekersrecord. De bezoeker werd tijdens de pauze van de show in het zonnetje gezet door Jeffrey Spalburg die de Milesavond aan elkaar praatte. Mildred Maduro werd verrast met bloemen en vrijkaarten voor een show naar keuze volgend seizoen. (Foto Mike van Hees) 

“We hebben drie uitdagende seizoenen achter de rug. Eerst moesten we ons bestaansrecht bewijzen na het wegvallen van de structurele subsidie uit het Kunstenplan van de Gemeente Den Haag. Toen kwam er corona. Met dit seizoen zetten we daar een definitieve streep achter. We hebben het beste seizoen ooit gedraaid. Het was een fantastisch zonnige zomer. Meer bezoekers, waarvan veel terugkerende bezoekers, meer vrijwilligers en veel publiciteit,” vertelt voorzitter van de stichting Nachet Louchahi.

Ruim de helft van de bezoekers komt voor de concerten van Zuiderpark Live. “Dit jaar presenteerden we onder andere De Dijk, Ilse Delange, St. Paul & The Broken Bones, Selah Sue, Suzanne Vega en Clouseau. De spectaculaire tv-registratie op NPO1 en live radio-uitzending van NPO4 van de Belgische broers was voor ons een echt huzarenstukje. We hebben al besproken dat er volgend jaar meer live concerten komen. “In oktober dit jaar worden de eerste namen al bekend gemaakt,’’ vult directeur Berend Dikkers aan. 

De 2e editie van het Vakantiepark inclusief Prinsjesdag trok 5000 bezoekers. Ook dit komt volgend seizoen terug in samenwerking met stadsdeel Escamp. “Ontzettend belangrijk voor de Haagse inwoners die die niet op vakantie kunnen,’’ aldus team en bestuur.  Het resterend aantal bezoekers komt voort uit samenwerking met stadspartners zoals Residentie Orkest, Haags Beat Festival, Haags Hiphop Centrum, Participatie Keuken en de drie Jazz in the Park avonden met Michael Varekamp. Ook dit event/ deze serie komt volgend jaar terug. We kunnen met recht zeggen dat we weer op de kaart staan. En dat dankzij ons geweldige team, onze partners en vooral de 100 vrijwilligers,’’ aldus Berend Dikkers en Nachet Louchahi. 

In mei 2023 opent het openluchttheater weer opnieuw de hekken. Het Haagse Zuiderpark viert dan haar 100- jarig bestaan. “Daar zullen we zeker bij aanhaken. Ook hebben we plannen voor de viering van 165 jaar Keti Koti met The Hague African Festival.”