3e editie Zuiderpark Vakantiepark

3e editie Zuiderpark Vakantiepark

3e editie Zuiderpark Vakantiepark start op maandag 10 juli: Opening met Steven Kazan, Super Moon landt op het eiland, Sneeuwstorm in augustus en een optreden in een vuilniswagen.

Het Vakantiepark is terug! Er is zes weken lang gedurende de hele zomervakantie een steeds wisselend gratis* programma. Voor het ultieme vakantiegevoel kom je naar het Zuiderparktheater.  Het theatereiland tovert om tot een festivalterrein met kinderknutseltuin, koffiebar, parkbieb, voorstellingen, workshops en onverwachte en bijzondere optredens.  Samen met de VakantiePas is de aftrap op maandag 10 juli met niemand minder dan Steven Kazan en burgemeester Jan van Zanen. Daarna is er iedere dinsdag, woensdag en donderdag iets te beleven. Hoogtepunten dit seizoen: de Super Moon om in weg te dromen, een sneeuwstorm in augustus en een voorstelling in een vuilniswagen. Op woensdagmiddag is er altijd een voorstelling in het theater. Deze zomer: A.vontura Silent Disco Theater, de Magische kast, MeneerTje SlodDe & Vos en de adembenemende circus- en trapezeshow It Happens…. Ook de vlinders van Zazzu (‘Nectar’) dwarrelen weer tien dagen neer. Daarnaast kan iedereen altijd komen spelen op het vlot, een potje pingpongen, optreden op de platte kar, luieren in de hangmat, onze kleurplaat kleuren, Vakantiepost maken en nog veel meer. De ‘je-ziet-ter-plekke-wat-er-te-doen-is’ dagplanning is laagdrempelig, relaxt en uitnodigend voor alle leeftijden.  Allemaal op een onbewoond eiland in de stad. Het wordt een topzomer! Bekijk het programma op zuiderparktheater.nl/vakantiepark.

Kick-off Zomervakantie met Steven Kazàn

Steven Kazàn komt naar het Zuiderparktheater! Kom de eerste dag van je vakantie, maandag 10 juli, aftrappen met deze bekende goochelaar, burgemeester Jan van Zanen en te gekke workshops.
Op de allereerste vakantiedag bundelen de VakantiePas en het Zuiderparktheater de krachten met een geweldige kick-off van je zomervakantie! Om 11.00 uur gaat het theatereiland al open en kan je genieten van alles wat het Zuiderpark Vakantiepark je de hele zomer te bieden heeft. Daarnaast zijn er workshops en ook kleine optredens van o.a. Repair Kid, Rabarber en Beweigi. En mis de Wereldwandelaar niet! Vertel haar waar je allemaal op de wereld bent geweest of graag naartoe zou gaan. Je herkent haar aan de heeeeele grote wereldbol waar ze op loopt. Echt?? Ja echt!

Om 14.00 uur is de grote Zomervakantie-opening met de enige echte Haagse burgemeester Jan van Zanen. Hij krijgt daarbij assistentie van Mrwan en Drishti van de Haagse Raad van Kinderen. Daarna tovert dé Steven Kazàn zich het podium op. De goochelaar kun je kennen van diverse tv-programma’s of wellicht wel zijn magische online video’s. Hij brengt een unieke show voor de héle familie. Een middag vol humor, interactie… en natuurlijk een heleboel magie! De middag wordt helemaal compleet met een heuse Meet & Greet na afloop. Maak een foto met Steven óf vraag een handtekening op jouw gratis fotokaart. Mis het niet! Na vandaag is de vakantie officieel begonnen!

Voorstellingen in het Vakantiepark

Op woensdagmiddagen zijn er natuurlijk weer leuke voorstellingen voor jong en oud. Kom schuifelen in het Silent Disco Theater van Grrr…oen op woensdag 12 juli. Zing mee bij het kinderconcert van MeneerTjes SlodDe & VoS op woensdag 19 juli. Laat je betoveren in de magische voorstelling vol goocheltrucs van De Magische Kast op woensdag 2 augustus. Of vind je op de tribune zitten niet zo spannend? Dan kan je ook naar de Volle Vuilkar (zie foto hierboven) op dinsdag 25 en woensdag 26 juli komen. Stap in een vuilniswagen om de voorstelling te zien. De verbluffende trapezeshow It Happens… op woensdag 9 augustus mag je zeker niet missen als je van circus houdt. De slotvoorstelling op woensdag 16 augustus blijft nog even een verrassing maar is natuurlijk een spektakel om je vakantie mee uit te knallen.

Super Moon landt zes weken op ons eiland

“Ik was heftig aan het zoeken, een jaar of drie oud. Toen mama vroeg wat ik zocht, antwoordde ik: “de maan!”. Die zag ik ‘s avonds boven de bomen, dus overdag moest hij ergens rusten op de grond van het Zuiderpark!” vertelt Donata bij een Park vol Verhalen. Stichting Zuiderpark verzamelde herinneringen omdat het park dit jaar 100 jaar bestaat. Met Rewire en Grofweg Architecten maken we in het Zuiderparktheater deze zomer samen met alle bezoekers een muzikale ode. Kruip in de maan als magische plek om je eigen verhaal over het park te vertellen. Geluiden, herinneringen en verhalen nemen we op. Rewire componeert dit tot een heus muziekstuk. Op Prinsjesdag is het af en geven we deze samen met alle kinderen in een grootse muzikale optocht cadeau aan het park.

Sneeuwstorm in de zomer

Ooit in een sneeuwstorm terechtgekomen? Dat kan dinsdag 8 t/m donderdag 10 augustus. In de kunstinstallatie White Noise stap je een witte tunnel binnen: je geeft over aan de wind en beweegt naar voren. Een storm steekt op. De ruis neemt alles over en je wordt één met de chaos. Een storm die je nooit meer vergeet.

Vinders & circus met de Ooievaarspas

In samenwerking met de Ooievaarspas presenteren we je deze zomer ook weer mooie programma-onderdelen. Laat je betoveren bij de prachtige kunstinstallatie Nectar. De knalblauwe vlinders zorgen voor een ware droomvlucht op het eiland. Ook de circusvoorstelling IT HAPPENS… is mooi om te komen bekijken. Deze solo-act met een trapeze is een prachtige combinatie tussen bewegingsleer en theater. Artieste Júlia zoekt de contrasten op tussen succes en falen, schoonheid en schaamte, kalmte en frustratie. Goed om te weten: Ooievaarspashouders krijgen daarnaast altijd gratis koffie, thee, limonade of een ijsje in het Vakantiepark.

Gangmakers

Het programma Vakantiepark in samenwerking met: 2Samen, Bibliotheek Den Haag, BBP Toezicht, Grofweg Architecten, Haags Halal, Kinderraad Moerwijk, Rewire, Theater&Filmhuis Dakota, VakantiePas, Verloot je Zooitje, Wijk als Podium en onze gangmakers. Dit jaar zijn dat: Moerwijk Moves (dans), Ready2Play (muziek), Dennis (sporten), Akin (schilderen), Antoneal (freerunnen), Aïcha (lunchen), Mira (peuterdans), Cathy en Lucia (voorlezen) en nog meer van onze vrijwilligers!

Het Vakantiepark programma wordt financieel mogelijk gemaakt door: Stadsdeel Escamp, VSB Fonds, Fonds 1818 en de Ooievaarspas.