Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazz in the Park #2 – Caribbean Vibes – Ondrofeni, Ronald Snijders, Michael Varekamp’s Narrative, Lucinda Sedoc e.a.

vrijdag 30 juni om 18:00 - 23:00

€16,00
Jazz in the Park #2 – Caribbean Vibes – Ondrofeni, Ronald Snijders, Michael Varekamp’s Narrative, Lucinda Sedoc e.a.

Het is tijd voor Caribbean Vibes in het Park! Maak je klaar voor een hete zomeravond met twee shows. Ondrofeni trapt af en waarna Michael Varekamp’s Narrative met speciale gast Ronald Snijders het stokje overneemt. Tussendoor swingen de beats van DJ collectief Tabass-Co met Jos de Haas, percusionist van New Cool Collective! Niemand minder dan stand-up comedian Lucinda Sedoc leidt je op geheel eigen wijze door de avond.

We starten de avond met de 10 koppige Kaskawi band, Ondrofeni. Dé band om je in de Caraïbische sferen én in beweging te krijgen.
De Haagse muziekicoon Michael Varekamp duikt op vrijdag 30 juni met Narrative, zijn nieuwe allstar band, in de Caraïbische en andere roots van de band. Narrative is explosief, funky en dansbaar. Geïnspireerd op alles wat jazz lekker maakt in openluchttheater Zuiderpark. Improvisatie, de blues en de groove. Speciale gast is de legendarische fluitist Ronald Snijders, winnaar van de Boy Edgarprijs
**
Tijdschema: **
18.00 uur – 19.00 uur DJ Collectief Tabass-co + Jos de Haas van ‘New Cool Collective’!
19.00 uur – 20.00 uur Ondrofeni (Kaskawi band!)
20.00 uur – 20.30 uur DJ Collectief Tabass-co + Jos de Haas van ‘New Cool Collective’!
20.30 uur – 22.00 uur Michael Varekamp’s Narrative met special guest Ronald Snijders
22.00 uur – 23.00 uur DJ Collectief Tabass-Co + Jos de Haas van ‘New Cool Collective’!
Er mag gedanst worden onder de tribune!

Presentatie door Lucinda Sedoc

Kaartverkoop online (voorkeur) en aan de kassa tot 20.45 uur.

ONDROFENI
Als verrassing, zo is de Kaskawi-band Ondrofeni ontstaan op 10 oktober 1993. Met een onverwacht optreden maakten zes jongens een feestje. Slechts met wat stokken en dozen. Deze zijn inmiddels verruild voor ‘echte’ instrumenten en de groep is uitgebreid tot soms wel 15 man. Ondrofeni betekent vrij vertaald ondervinding. Sinds de winst van het Kunstbende festival ontving de band vele prijzen, kwam op veel podia terecht en waren ze te zien in vele tv-programma’s Ze deelden het podium met Ronald Snijders en percussionist Nippy Noya. Ook grote bekende personen maakten kennis met hun muziek. Ze speelde onder meer voor Mandela, Clinton en Kofi Annan tijdens een optreden voor UNESCO. Op 30 juni spelen ze van jou Houd je van gezelligheid en lekker swingen dan moet je Ondrofeni zeker ondervinden!

**Michael Varekamp & Narrative **
Narrative is de band van vrienden onder leiding van Michael Varekamp die soms al meer dan dertig jaar met elkaar spelen en optrekken. Vrienden die inmiddels zijn uitgegroeid tot spraakmakende topsolisten. Trompettist Michael Varekamp tourde uitgebreid door Europa met Miles’ saxofonist Sonny Fortune en vormt samen met toetsenist Wiboud Burkens The Legends. Sinds 2013 maken en produceren ze muzikale theatervoorstellingen in het genre Soul & Jazz. Daarbij is het uitgangspunt de populaire namen en smaakmakers van deze genres in het zonnetje te zetten en the life & times te gebruiken als leidraad voor swingende en inspirerende voorstellingen.

Line Up: Michael Varekamp – Trompet & Composities | Efraim Trujillo – Saxen | Jerome Hol – Gitaar | Wiboud Burkens – Toetsen | Harry Emmery – Doublebass | Erik Kooger – Drums | Joshua Samson – Percussie

Ronald Snijders – Special guest van Narrative!
Ronald Snijders is volgens velen de meest swingende fluitist van Nederland. Matthijs van Nieuwkerk noemde hem “The legend”. De beroemde Amerikaanse pianist Chick Corea schreef: “A great flautist and an excellent composer”. Hij maakte meer dan vijftig platen en cd’s met grotendeels eigen muziek in talrijke bezettingen. In december 2022 won hij de Boy Edgarprijs.

Tabass-co
Tabass-co is een eclectisch DJ-collectief dat oud en nieuw vinyl draait op elke gelegenheid of locatie die je maar kunt bedenken. Door de jaren heen hebben ze op een grote verscheidenheid aan feesten en festivals gespeeld, zowel nationaal als internationaal. Tabass-co bestaat uit 3 DJ’s die elk een uniek geluid toevoegen, variërend van Afro, Funk, Latin, Brazil tot Nu Disco en Club sounds. Met een live muzikant zorgt het collectief voor een geweldige sfeer en een uniek geluid!

Lucinda Sedoc
Lucinda Sedoc is een stand-up comedian, theatermaker, regisseuse, schrijfster en presentatrice uit Amsterdam. Lucinda treedt regelmatig op bij Fatu & Da Bounce Comedy.
Lucinda speelt dit seizoen haar eerste cabaretvoorstelling “Lekker lang Luusje”.

**Over JAZZ IN THE PARK **
Vanwege het grote succes van vorig seizoen, zijn er nu vier zwoele zomeravonden gepland. Een avond waar de vonken vanaf vliegen! Meesterlijke musici worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Samen met aanstormende professionele muzikanten, DJ collectief Tabass-Co, foodtrucks en meer wordt het Zuiderparktheater omgetoverd tot een inspirerend festivalterrein. Waan je een avond op legendarische plekken als Woodstock of The Isle of Wight.

Dit evenement is onderdeel van de serie Jazz in the Park. Kijk voor alle data op zuiderparktheater.nl/jazz. Jazz in the Park wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds en Gemeente Den Haag.

Gegevens

Datum:
vrijdag 30 juni
Tijd:
18:00 - 23:00
Kosten:
€16,00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
TICKETS »

Locatie

Zuiderparktheater
Den Haag,