Laden Evenementen
Jazz in the Park #3 – Guitar Vibes – 3  meestergitaristen met The Legends & Basily Gipsy Band

Jazz in the Park #3 – Guitar Vibes – 3 meestergitaristen met The Legends & Basily Gipsy Band

01 sep 2023

Na Soul en Cariben is het bij deze derde editie van Jazz in the Park tijd voor: Guitar Vibes! Er is de laatste halve eeuw geen instrument zo dominant geweest als de gitaar. In alle vormen. Elektrisch en akoestisch. In blues-, jazz- en rootsmuziek. Deze avond spelen de meestergitaristen Arto Boyadjian, Jerôme Hol, Lwele Kasulwe samen met The Legends, Michael Varekamp en Wiboud Burkens. Deze festivalavond start met de Basily Gipsy Band. Dit alles afgewisseld met DJ Collectief Tabass-Co bij wie de voetjes van de vloer kunnen onder onze tribune.

De zigeunerfamilie Basily Gipsy Band zijn dé gitaarvirtuozen van Den Haag met hun opzwepende gipsy-sound. Zij hebben op vele nationale en internationale jazzfestivals gestaan en brengen nu voor het eerst een concert in ons theater. Gegarandeerd een gevarieerd optreden om bij te swingen en entertainment met een lach en een traan!

Samen met meestergitarist Jerôme Hol aka ‘de beste gitarist van de Benelux’ en gitaarfenomenen Lwele Kasulwe en Arto Boyadjian brengen de Haagse muziekiconen Michael Varekamp & Wiboud Burkens met The Legends, deze avond een ode aan de backbone van de muziek. De gitaar! De mooiste muziek van deze tijd.

Dit alles afgewisseld met DJ Collectief Tabass-Co bij wie de voetjes van de vloer kunnen onder onze tribune.

Presentatie door door comedian Aries Sporkslede.

Het belooft op vrijdag 1 september een zinderende avond in het Zuiderparktheater te worden.

**
Tijdschema: **
18.00 uur – 19.00 uur DJ Collectief Tabass-co + food & drinks
19.00 uur – 20.00 uur Basily Gipsy Band
20.00 uur – 20.30 uur DJ Collectief Tabass-co + food & drinks
20.30 uur – 22.00 uur The Legends met Jerôme Hol, Lwele Kasulwe en Arto Boyadjian
22.00 uur – 23.00 uur DJ Collectief Tabass-Co – dansen onder de tribune

Kaartverkoop online (voorkeur) en aan de kassa tot 20.45 uur.

Over JAZZ IN THE PARK
Vanwege het grote succes van vorig seizoen, zijn er nu vier zwoele zomeravonden gepland. Een avond waar de vonken vanaf vliegen! Meesterlijke musici worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Samen met aanstormende professionele muzikanten, DJ collectief Tabass-Co, foodtrucks en meer wordt het Zuiderparktheater omgetoverd tot een inspirerend festivalterrein. Waan je een avond op legendarische plekken als Woodstock of The Isle of Wight

Michael Varekamp, Wiboud Burkens & The Legends
Trompettist Michael Varekamp tourde uitgebreid door Europa met Miles’ saxofonist Sonny Fortune en vormt samen met toetsenist Wiboud Burkens The Legends. Sinds 2013 maken en produceren ze muzikale theatervoorstellingen in het genre Soul & Jazz. Daarbij is het uitgangspunt de populaire namen en smaakmakers van deze genres in het zonnetje te zetten en the life & times te gebruiken als leidraad voor swingende en inspirerende voorstellingen.

The Basily Gipsy Band
De carrière van The Basily Gipsy Family heeft een enorme vlucht genomen. Al jarenlang is de zigeunerfamilie een hot item en stonden ze met hun opzwepende Gipsy-sound op menig nationaal en internationaal podium. Muzikaal geïnspireerd door onder meer Django Reinhardt en The Gipsy Kings hebben zij een geheel eigen identiteit ontwikkeld vanuit traditionele en Spaanse zigeunerinvloeden. Hoogtepunten waren een gezamenlijk optreden met Stephanie Grapelli en de uitnodiging om op het verjaardagsfeest van The Rolling Stones en Jeff Beck te spelen. In Nederland hebben de muzikanten op vrijwel alle jazzpodia gestaan en wereldwijd op grote jazzfestivals, waaronder het North Sea Jazz Festival, het Jak Festival in Indonesië, het Django Reinhardt Festival in Samois-sur-Seine, de New Yorkse jazzclub Birdland en Jazz festivals Denemarken en Zweden.

Jerôme Hol
De laatste jaren heeft Jerôme Hol zich in sneltreinvaart ontwikkeld tot één van de meest eigenzinnige gitaristen van zijn generatie. Jerôme is de vaste gitarist in de Hans Dulfer band en deelde ook het podium met o.a. Billy Cobham, Dr. Lonnie Smith, Michiel Borstlap, Dick de Graaf’s Cry Baby, Teus Nobel’s Liquid Music en Legacy Quintet. Het nieuwe album ‘Sneak Peek’ is een grote stap vooruit in de ontwikkeling van zijn eigen geluid. Stevig gitaarvuurwerk waarin hij heavy metal sound weet te combineren met de warmte van de blues en de harmonische subtiliteit van jazz. Samen met bassist Glenn Gaddum Jr. (Anouk, Frank McComb) en drummer Erik Kooger (Michiel Borstlap, Gino Vannelli) levert hij een cd af vol heavy gitaar fusion, rock en blues.

Lwele Kasulwe
Na zich in 1998 in Nederland te hebben gevestigd, ontwikkelde de Congalese Lwele Kasulwe zich als singer-songwriter met een ongelooflijke vocale stijl die zowel magisch fluisteren als fel en pittig is. Kasulwe wordt geprezen door zijn collega’s. Veelgeprezen singer-songwriter Ntjam Rosie: "Hij is een natuurlijk geschenk en zijn muziek gaat verder dan mooi en anders." Kasulwe wordt beïnvloed door Congolese traditionele muziek en ritmes, die hij gebruikt om zijn eigen stijl van muziek te creëren, doordrenkt met soul, funk en jazz. Kasulwe maakt indruk met een ongewone manier van gitaarspelen geïnspireerd door pionier Jean Bosco Mwenda.

Arto Boyadjian
De Americana specialist die al jaren het gezicht is van The Dutch Eagles, zal naast (slide)gitaar ook vocaal te horen zijn. Zijn gitaar en stem zijn één en al blues, roots en Americana.

Tabass-co
Tabass-co is een eclectisch DJ-collectief dat oud en nieuw vinyl draait op elke gelegenheid of locatie die je maar kunt bedenken. Door de jaren heen hebben ze op een grote verscheidenheid aan feesten en festivals gespeeld, zowel nationaal als internationaal. Tabass-co bestaat uit 3 DJ’s die elk een uniek geluid toevoegen, variërend van Afro, Funk, Latin, Brazil tot Nu Disco en Club sounds. Met een live muzikant zorgt het collectief voor een geweldige sfeer en een uniek geluid!

Dit evenement is onderdeel van de serie Jazz in the Park. Kijk voor alle data op zuiderparktheater.nl/jazz. Jazz in the Park wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds en Gemeente Den Haag.

Deel dit evenement

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
1 september, 2023
Tijd:
18:00 - 23:00
Kosten:
€16,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
TICKETS »

Locatie

Zuiderparktheater
Den Haag,