Laden Evenementen
Latin in the Park #1 – Tributo a la Salsa Colombiana - ism Latin The Hague

Latin in the Park #1 – Tributo a la Salsa Colombiana – ism Latin The Hague

07 jul 2023 - 08 jul 2023

Latin in the Park is terug! Op vrijdag 7 juli starten we met een reis naar Colombia!

Meesterpercussionist Gerardo Rosales en zijn 12-koppige Salsa Orchestra keren terug om een te ode brengen aan de grootheden van de Colombiaanse Salsa. Artiesten zoals Grupo Niche, Fruko y Sus Tessos, Joe Arroyo en meer zullen aan bod komen. Vooraf geeft professioneel danseres Mabeli Escobar uit Cali, Colombia een Salsa Caleña workshop om alvast de heupen los te gooien. Daarna zal het feest losbarsten met het orkest en DJ Virgil EL Gigante!

Er zijn foodtrucks op het terrein, sfeervolle zithoekjes en natuurlijk ijskoude drankjes om mee af te koelen. Koop je tickets á €16,- p.p. Voor houders van een Ooiervaarspas is het €7,50. Het theatereiland in het Zuiderpark opent vanaf 18.00 uur.

Latin The Hague is een jonge, Haagse evenementenorganisatie dat geleid wordt door Daniël Patanduk en Rischell Dhanpal. Ze hebben als doel Latijns-Amerikaanse dans-en muziekcultuur evenementen te organiseren in Den Haag e.o. Evenementen die laagdrempelig en toegankelijk zijn, waar iedereen welkom is en lekker mee kan dansen en genieten van Latijns-Amerikaanse dans-en muziek.

Deze zomer nemen zij ons met maar liefst drie edities van Latin in the Park mee op reis door Latijns-Amerika, beginnend met een tribuut aan de Colombiaanse Salsa.

De tweede editie, op 11 augustus, staat in het teken van de Fania All-Stars, het boegbeeld van de salsa muziek wereldwijd. De muziekgroep werd opgericht in 1968, en bestond uit een collectief van de grootste Salsa artiesten uit die tijd met o.a. Hector Lavoe, Celia Cruz en Willie Colon. Het was dit collectief, dat de term Salsa populair maakte als verzameling van verschillende Latijns-Amerikaanse stijlen.

Om heerlijk na te zomeren neemt Latin in the Park ons op 9 september mee op ontdekkingsreis door Brazilië! Het land is rijk aan cultuur en kent verschillende dans- en muziekstijlen. Zo zijn Bossa Nova en Samba internationaal bekend geworden door grote artiesten als Sergio Mendes, Joao Gilberto, Antonio Carlos Jobim, Alcione en Beth Carvalho. Daarnaast komen de dansstijlen Forró, Samba de Gafieira en Samba No Pé uit Brazilië en wordt Capoeira wereldwijd beoefend. Verder staat het land natuurlijk bekend om haar jaarlijkse carnavals die groots worden gevierd door heel het land.

Dit evenement is onderdeel van de serie Latin in the Park. Kijk voor alle data op zuiderparktheater.nl/latin

Latin in the Park wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds en Gemeente Den Haag.

Deel dit evenement

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Begin:
vrijdag 7 juli om 19:00
Einde:
zaterdag 8 juli om 01:00
Kosten:
€16,00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
TICKETS »

Locatie

Zuiderparktheater
Den Haag,