Laden Activiteiten
Latin in the Park: Tributo a Venezuela i.s.m. Latin The Hague

Latin in the Park – Tributo a Venezuela (18+) – ism Latin The Hague

05 jul 2024 - 06 jul 2024

ENGLISH SWITCH HERE: https://zuiderparktheater.nl/en/latin/

Latin in the Park is terug! Op vrijdag 5 juli starten we met een reis naar Venezuela!
Een avondvullend programma vol Latijnse live muziek en alle ruimte om te dansen. Voor het voorprogramma is de Venezolaanse artiest Gabo Notario te gast. Voor het hoofdprogramma komt Gerardo Rosales weer terug en speelt hij deze avond samen met het Venezuelan Masters Orchestra & Orlando Watussi. De voetjes kunnen van de vloer want er is een grote dansvloer op het podium. Verder zijn e sfeervolle zithoekjes en natuurlijk ijskoude drankjes om mee af te koelen.

Koop je tickets á €20,- p.p. in de voorverkoop, of €22,50 op de dag zelf. Kassa is – indien niet uitverkocht – open tot 20.45 uur. Voor houders van een Ooiervaarspas is het €9,50.

Tijdschema
18.30 uur hek open, dj heet je welkom, kom genieten van een hapje & drankje bij de foodtrucks van "Senor Torres"
met Yuca Friet, Choripan met Chimichurri en Nachos met Salsa
19.00 uur start Gabo Notario
19.30 uur workshop tambor
20.30 uur start Gerardo Rosales, Masters Orchestra, Orlando Wattson met 1 pauze
23.00 uur eindtijd programma op hoofdpodium
23.00 uur afterparty onder het podium
00.30 uur sluiting terrein

Tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Gerardo Rosales & Venezuelan Masters Orchestra
Speciaal deze avond een ode aan de 60 jarige bandleider en percussionist Gerardo Rosales. Hij werd op 6 juli 1964 geboren in Caracas, Venezuela en speelde met beroemde latin-jazzartiesten als Paquito D’Rivera, Bebo Valdés en Oscar D’Leon. Het geluid van zijn orkest is gebaseerd op legendarische platen uit de jaren zestig en zeventig. Gerardo Rosales woont al dertig jaar in Nederland en speelde met het neusje van de zalm van de Nederlandse latin en jazz, onder anderen Lilian Vieira, Maite Hontelé, Denise Jannah, Izaline Calister, Metropole Orchestra, Lucas van Merwijk & Cubop City Big Band, The Rosenberg Trio, Benjamin Herman en New Cool Collective. Hij maakte al meer dan twintig albums onder eigen naam, waaronder het in 2023 verschenen ‘La Vintage’. Deze avond speelt hij met het Venezuelan Masters Orchestra.

Orlando Watussi
Orlando José Castillo Watussi werd geboren in 1949 in Marin, Venezuela en pendelt tussen Italié en Venezuela. Hij is al 4 decennia zanger, arrangeur en componist in de wereld van salsa en jazz.
Watussi begon op muzikaal gebied in 1969 met de groep Los Excitantes de Alexis Monterola, later bekend als het Sexteto Monterola. Vervolgens sloot Watussi zich in 1971 aan bij Príncipe y su Sexteto, om Los Satélites van Cheché Mendoza op te volgen en van daaruit naar het Porfi Jiménez Orchestra. Hij was oprichter en directeur van La Renovación, hij zou deel uitmaken van Federico y su Combo Latino, totdat hij zijn carrière in Venezuela afsloot met een korte stage bij La Salsa Mayor.

Gabo Notario
Gabo Notario is de artiestennaam van Gabriel Notario Lozada(1997). Geboren in Los Manires, Yaracuy, Venezuela en tegenwoordig woonachtig in Hoofddorp. Als jongste generatie brengt hij de traditionele muziek uit Latijns-Amerika in een nieuw jasje. Hij mag op veel belangstelling rekenen via zijn sociale media. https://www.instagram.com/gabomusicnl/

Over Latin The Hague
Latin The Hague is een jonge, Haagse evenementenorganisatie die geleid wordt door Daniël Patanduk en Rischell Dhanpal. Ze hebben als doel Latijns-Amerikaanse dans- en muziekcultuur evenementen te organiseren in Den Haag en omgeving. Het zijn evenementen die laagdrempelig en toegankelijk zijn. Iedereen is welkom, kan lekker meedansen en genieten van Latijns-Amerikaanse dans- en muziek. Deze zomer neemt Latin the Hague je met maar liefst twee edities van Latin in the Park mee op reis door Latijns-Amerika.

Tip: Ook op vrijdag 2 augustus vindt er een editie van Latin in the Park plaats, dan is het thema Colombia!

Deel dit evenement

  • Dit activiteit is voorbij.

Gegevens

Begin:
vrijdag 5 juli om 18:30
Einde:
zaterdag 6 juli om 00:30
Kosten:
€20,00
Activiteit Categorieën:
,
Activiteit Tags:
,
Site:
TICKETS »

Locatie

Zuiderparktheater
Den Haag,