Laden Activiteiten
The Hague African Festival  - ism Stichting Nteasee [GRATIS]
The Hague African Festival  – ism Stichting Nteasee [GRATIS]
The Hague African Festival  – ism Stichting Nteasee [GRATIS]

The Hague African Festival – ism Stichting Nteasee [GRATIS]

28 jul 2024

Dompel je onder in een samensmelting van traditionele en moderne Afrikaanse muziek op zondag 28 juli 2024 in het Zuiderparktheater. Het programma biedt een line-up die Afrikaans talent van over de hele wereld een podium geeft In het verleden hebben grote namen zoals Sauti Sol, Youssou N’Dour, Angélique Kidjo, Werrason en vele anderen het podium betreden.

Upcoming
Dit jaar is er ook weer ruimte voor opkomend talent met het programma ‘Upcoming’. Artiesten met een affiniteit voor Afrika kunnen meedoen en door middel van workshops een plek winnen op de grote stage.

Terug in het Zuiderparktheater
Na een pauze van 4 jaar keert The Hague African Festival terug. Dit unieke festival, dat sinds 2012 bekend staat onder de naam ‘The Hague African Festival’, is overgedragen aan de nieuwe migrantenorganisatie “Stichting Nteasee” (understanding and cooperation). Het festival wordt na een onderbreking van vier jaar opnieuw georganiseerd in het Zuiderparktheater. In 2019 werd het festival hier voor het laatst gehouden met o.a. een spectaculaire show van Sauti Sol, die het publiek betoverde met hun Afropop uit Kenia.

Gratis toegang
Entree voor het festival is gratis, en het programma duurt van 14.00 uur tot 22.30 uur. De line-up wordt vanaf maandag 24 juni bekend gemaakt.

Over The Hague African Festival
Het festival, met muziek van wereldklasse, is een ontmoetingsplek voor culturen. The Hague African Festival laat het Afrika van vandaag zien, met de rijke Afrikaanse cultuur en nieuwe ontwikkelingen. Het festival heeft veel Afrikaanse muziek, met zowel traditie als vernieuwing. Het doel is om bezoekers de Afrikaanse manier van leven te laten ervaren en ze te laten genieten van de prachtige klanken van de Afrikaanse muziek, spoken word, Afrikaans eten en natuurlijk de markt.
Sinds 1986 is het African Festival een vaste waarde op de kalender van internationale festivals in Nederland. Sinds 2010 wordt het festival in Den Haag gehouden.

Hoewel de vorige organisatie, Stichting Sankofa, is opgeheven, gaat het festival door met hernieuwde energie onder leiding van Stichting Nteasee, met Augustina "MS.ABA" Austin aan het roer. Het doel van de stichting is het bouwen van bruggen tussen Afrikanen en Nederlanders.
http://www.thaf.nl/
Facebook https://www.facebook.com/TheHagueAfricanFestival
Instagram https://www.instagram.com/thehagueafricanfestival/
TikTok: @thafricanfestival

Deel dit evenement

1090762
DD
DAGEN
HH
UREN
MM
MIN
SS
SEC

Gegevens

Datum:
zondag 28 juli
Tijd:
14:00 - 22:30
Activiteit Categorieën:
,
Activiteit Tags:
Site:

Locatie

Zuiderparktheater
Den Haag, + Google Maps