Laden Evenementen
Zomercafé XL [GRATIS] - ism Repair Cafe en Minimahulp070 e.a.

Zomercafé XL [GRATIS] – ism Repair Cafe en Minimahulp070 e.a.

03 jun 2023

Maak je klaar voor de zomer bij het Zuiderparktheater! Op de zomermarkt van Minimahulp070 kan je je een nieuwe korte broek laten aanmeten. In het Repaircafé je defecte ventilator laten repareren. Kinderen kunnen naar hartenlust oude apparaten tot nieuwe kunstwerken omtoveren bij Repair Kid.
Zaterdagmiddag 3 juni van 12.00 tot 16.00 uur openen we de poort voor dit gratis toegankelijke evenement. Er is een markt met gratis kleding, levensmiddelen en dankzij de Dierenvoedselbank ook dierenvoeding. Je kunt je haar laten knippen in de tot beautysalon omgetoverde kleedkamer. . De jonge talenten van Sparkle in Style maken je helemaal klaar voor de zomer. Kom lekker in het gras zitten met een gratis portie poffertjes of soep van de Participatiekeuken. Michael en Martin staan achter de DJ tafel waar om 14u30 Leo Twin bijspringt om een concert te brengen van een half uurtje.

Kinderen kunnen spelletjes spelen, pingpongen, badmintonnen en lekker bij Repair Kid elektrische apparaten demonteren. Ook loopt er wel een heel bijzondere straatveger over het terrein! SCHROTT. Deze straattheaterperformance start om 12.30 uur / 13.30 uur / 14.30 uur. Zorg dat je ‘m gezien hebt!
Last but not least, is er ergens op de dag een loterij met allerlei leuke cadeaus en verrassingen!
Kom lekker langs, kost niks en is gezellig. Je krijgt bij de poort gratis muntjes die je kan besteden op de markt.
(Betaal je toch graag iets voor alle activiteiten en gezelligheid? Dat kan. Er is de mogelijkheid om een donatie te doen dus kom vooral!)

LET OP: Het Repair Café is van 12.00 tot 14.00 en je moet je reparatie van tevoren aanmelden. Kijk op https://www.repaircafedenhaag.nl/ voor meer informatie.

Met dank aan: de vrijwilligers van Minimahulp070, de Dierenvoedselbank, Repair Cafe en het Zuiderparktheater, de Particpatiekeuken,

Via deze donatieknop kan je Minimahulp070 helpen de kramen rijkelijk te vullen! Het geld dat ingezameld is wordt besteed aan groente en fruit. https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=eNNIgUIAxCSkPkeiZ9sjjJZrRp3BaFyQ

Samenwerkingspartners:

Minimahulp070
Minimahulp070 is een particulier initiatief wat is opgezet via Facebook. Het heeft als doelstelling het bestrijden van armoede. Dit doen zij door middel van: Het inzamelen van voedsel voor voedselpakketten, het verstrekken van noodpakketten aan gezinnen die zonder eten zitten, het verstrekken van taarten voor kinderverjaardagen (t/m 18 jaar) en bijzondere verjaardagen, zoals 40 of 50 jaar, het verstrekken van kindertraktaties voor op school, het verstrekken van verjaardagskadootjes, het verstrekken van een kadootje wanneer een kind is uitgenodigd voor een partijtje, het verstrekken van Sinterklaaskadootjes en het maken van kerstpakketten. Minimahulp070 is geheel afhankelijk van donaties en wordt beheerd door drie personen.

Repair Café
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is. Na een eenvoudige reparatie zijn deze weer prima bruikbaar. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Het Repair Café brengt daar verandering in! https://www.repaircafedenhaag.nl/

De Dierenvoedselbank D.G.B.
"Waar een gewone voedselbank stopt, gaan wij verder”. De Dierenvoedselbank D.G.B. (de gevulde buikjes) is opgericht in februari 2020, omdat Michael Eijssink (oprichter) steeds meer de trend zag dat mensen hun geliefde dier niet meer kunnen onderhouden. Inmiddels voorzien hij en zijn team geheel belangeloos ongeveer 200 huisdieren van voeding. Oproep! De laatste tijd komen er steeds meer inschrijvingen binnen waardoor ze op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers én een grotere locatie. Ze opereren nu nog vanuit een garagebox maar daar groeien ze ondertussen uit. Wil je de handen uit de mouwen steken of weet je een goeie locatie? Neem contact op! De stichting is afhankelijk van donaties. In veel gevallen komen zij nog te kort om alle dieren van voeding, maar ook andere artikelen, te voorzien. Kijk op https://dierenvoedselbankdgb.nl/ hoe je kan bijdragen.

Sparkle in Style
Sparkle in Style zet zich vanaf 2017 in voor (kwetsbare) jongeren tussen de 17 en 27 jaar. Het doel is om deze jongeren (terug) naar school, werk of stage te helpen. Vanaf 2018 kunnen bij Sparkle in Style leerbedrijf ook mensen terecht boven de 27 jaar.
Sparkle in Style heeft als leerwerkproject “Uiterlijke Verzorging” en er komen maar liefst 6 jonge talenten onze kleedkamers bemannen tijdens Zomercafé XL.

Deel dit evenement

354956
DD
dagen
HH
uren
MM
min
SS
sec

Gegevens

Datum:
zaterdag 3 juni
Tijd:
12:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

Zuiderparktheater
Den Haag, + Google Maps