Loading Events
Tasty Story Parade: 100 years of Zuiderpark - ism Haags Verhaal and the Participation Kitchen

Tasty Story Parade: 100 years of Zuiderpark - ism Haags Verhaal and the Participation Kitchen

05 Jul 2023

Eating together with fellow townspeople and listening to personal stories.
For this edition, we have collected the best stories around love, sport and meeting from 100 years of Zuiderpark! . Get on the carousel and let it take you across our island to multiple stages and kitchens.

Op deze unieke verhalenparade komen de verhalenvertellers (Rene Bom, Irina, Donata, Akin en Sowyen), artiesten (Hasan Gök, U-Shine, The Legendairs, Victor R. Meijer en Dominy Clements), koks (Mayura, Vadercentrum Adam, Krieshna, Shadee en Sowyen) en bezoekers samen om het 100 jarig verjaardagsfeest te vieren.
Haags Verhaal en het Zuiderparktheater slaan deze zomer weer de handen ineen. Er staan in 2023 twee Smakelijke Verhalenparades gepland. Dit is de eerste editie.

What can you expect?
As this evening's guest, you will be divided into one of five groups. For each course, you and your group will walk past a restaurant where you will be served a dish. In each restaurant, personal stories will be told and between courses of this special dinner, troubadours, spoken word artists and musicians will accompany you from one restaurant to another.

Entrance is €11,- p.p. including service charges and to be booked in due course via zuiderparktheater.nl. This price includes 5 dishes (vegetarian is available) and the performances. Drinks can be bought at the bar. Dietary requirements can be communicated after ordering tickets via info@zuiderparktheater.nl.

About the artists:
U-Shine, Spoken Word Artiest
U-Shine (Uchaindani Watson) is 29 jaar. Sinds 2020 is zij actief bezig met het ontwikkelen van haar dichttalent. U-Shine heeft diverse prijzen gewonnen. In 2020 won zij de tweede prijs bij de poëziewedstrijd van de Black Achievement Month Den Haag. Haar meest recente wapenfeit is het winnen van de prestigieuze Martin Luther King performance wedstrijd. Sinds 2020 deelt zij haar reis van zelfontwikkeling en identiteitsvorming met de wereld door middel van poëzie. Met de woorden die rechtstreeks uit haar hart komen probeert zij haar publiek te raken en te inspireren. Van het huis van de Amerikaanse Ambassadeur tot aan de Burgemeester van Amsterdam en van een buurtcafé tot aan een uitverkocht Muziekgebouw aan het IJ. U-Shine blijft haar licht schijnen ongeacht de grootte van haar publiek!
https://www.youtube.com/@uchaindaniwatson

Hasan Gök, Spoken Word Artiest
Kwetsbaar en oprecht is het werk van spoken word artiest, dichter en host Hasan Gök. Vanuit zijn eigen gevoelswereld deelt hij een maatschappelijk geluid dat vaak nog onzichtbaar is. Ongehoorde verhalen over een diversiteit aan werelden die samenkomen in zijn eigen leven: zoon van een Turkse vader en een Koerdische moeder, opgegroeid in de Nederlandse samenleving, queer en moslim, liefhebber van zowel de spotlights van het podium als de stilte van de nacht. In die tussenruimtes eigent hij zich met ogenschijnlijk gemak al die identiteiten toe, maar in zijn werk klinken de complexe emoties die daarmee gepaard gaan. Die zoektocht naar een plek in de samenleving weet Hasan om te zetten in woorden en performances die kunnen confronteren maar ook uitnodigen. Hij creëert als ultiem verzet tegen de hokjes en vooroordelen die leven binnen verschillende gemeenschappen. Hasan voelt een diepe noodzaak om mensen te verbinden en deelt daarom met oprecht, onverbloemd, poëtisch en intiem werk menselijke gevoelens en ervaringen die vaak herkenbaar zijn en toch niet uitgesproken worden.
In 2020 sloot Hasan zich aan bij Poetry Circle om zich te ontwikkelen als schrijver en performer. Hij creëerde een eigen schrijfstijl die deels geïnspireerd is door de metaforische en poëtische aard van de Turkse taal. Hij is te zien en te horen op diverse plekken waarin al die intersecties van zijn leven samenkomen: van de kunstwereld tot buurthuizen, literaire festivals, queer platformen, poppodia en media. Soms solo en soms met muzikale begeleiding konden we al genieten van zijn werk bij o.a. PAARD, Amare, Mensen Zeggen Dingen, Van Gogh Museum, Brainwash Festival, Zwarte Schaap en Omroep West. In 2023 maakte hij grote indruk met de tekst ‘Met de handen open’ over de aardbeving in Turkije en Syrië die hij schreef voor het NPO 1 Radioprogramma van Humberto Tan. Naast zijn dichtwerk is Hasan ook een veelgevraagd host. Hij zet zijn skills in om een veilige ruimte te creëren voor oprechte en kwetsbare gesprekken en geeft zo een podium aan anderen om hun verhalen te delen. Meer info over Hasan Gök en zijn werk zijn te vinden op www.hasangok.nl]
http://www.instagram.com/heyhas

Victor R. Meijer
Stadsdichter en poelier, Hagenees in hart en nieren

De Legendairs, brassband
Legendairs is een Brassband uit Den Haag, bestaande uit Antilliaanse jongeren die voor een gegarandeerd feest zorgen.
Legendairs is al sinds 2001 bezig met het spelen van Brassband muziek. Legendairs behoort tot de Antilliaanse jongeren van het Centrum en het Zuid-Westen in Den Haag. https://www.instagram.com/lgdbrassband/
https://www.facebook.com/Legendairs/

Dominy Clements, fluittist
Dominy Clements studeerde compositie en fluit aan de Royal Academy of Music in Londen en compositie bij Louis Andriessen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij speelt subcontrabasfluit in ensemble BlowUp! en ‘De Vrienden van Matilda’, een kwartet dat zijn muziek uitvoert voor de kindertheaterproductie Matilda en Kleine Vis. Deze muziek en zijn muziek voor Matilda en de Geheimzinnige Tonen zijn opgenomen op een CD bij de geïllustreerde verhalenboeken van Noor Kamerbeek. Zijn opera An Enlightened Disciple of Darkness over het leven van de in Estland geboren uitvinder Bernhard Schmidt werd uitgevoerd op het Nargen Festival in Tallinn in 2013 onder leiding van Tõnu Kaljuste. Daarna volgden nog twee operaproducties in Estland. Zijn muziek wordt uitgegeven door Donemus. Dominy Clements heeft ook een groot aantal korte verhalen gepubliceerd in verschillende anthologieën en werkt verder als freelance schrijver en vertaler en als manager van het Podiumbureau en Career Development Office aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij woont in de wijk Oostbroek-Noord in Den Haag en is regelmatig te vinden tijdens het hardlopen, wandelen of gewoon zittend in de schaduw van een boom in het Zuiderpark.
https://www.facebook.com/dominy.clements

About the partners:

Hague Story
Haags Verhaal goes around the city like a travelling story circus to bring people and communities together and let them share their stories. In doing so, it aims to build bridges in The Hague. haagsverhaal.nl

The Zuiderpark Theatre
The Zuiderparktheater is an open-air theatre in the green oasis of the Zuiderpark in The Hague. In summer, there is plenty to do in and around our theatre. The Zuiderparktheater develops activities together with social and cultural institutions. In doing so, it listens carefully to their needs and wants to make the audience part of what they want to see and experience in the theatre. With a team of about 10 professionals and more than 80 volunteers, we transform these wishes into a beautiful and meaningful programme. We not only offer activities in our theatre, the Zuiderparktheater also goes out into the neighbourhood. In this way, we try to introduce different audiences - for whom it is not self-evident to go to the theatre - to our programme in an accessible way.

Share This Event

  • This event has passed.

Details

Date:
Wednesday 5 July
Time:
18:30 - 21:30
Cost:
€11,00
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
TICKETS "

Venue

Zuiderparktheater
The Hague,