Extra editie Vakantiepark op Prinsjesdag in Zuiderparktheater: “We gaan op de kleintjes letten”

Extra editie Vakantiepark op Prinsjesdag in Zuiderparktheater: “We gaan op de kleintjes letten”

Ieder jaar op de derde dinsdag in september is het een belangrijke dag in Den Haag. Het is Prinsjesdag! Dit jaar is dat op dinsdag 20 september. Dat betekent dat alle Haagse schoolkinderen vrij zijn. Op ons eiland vieren we deze extra vrije dag met Prinsjesdag in het park! Net als in de zomervakantie gaan we “op de kleintjes” letten. We tuigen in samenwerking met de Ooievaarspas het Vakantiepark nog één keer dit jaar op en nodigen jullie uit voor een gratis toegankelijk programma voor alle jeugd t/m 18 jaar. In de ochtend zijn de allerkleinsten tot 12 jaar welkom en in de middag is ons eiland voor 12+. Er is een uitgebreid programma van workshops, een voorstelling van Wie Walvis en optredens door de talenten van Ready2Play.

“In de stad rijden de koning, koningin en prinses Amalia met de glazen koets naar de Koninklijke Schouwburg. De koning leest de troonrede voor. Belangrijke mensen komen in hun mooiste kleren en met hoed luisteren. De minister van Financiën brengt een koffertje met de plannen voor het belastinggeld naar de Tweede Kamer. Maar voor de meeste gezinnen in de stad is het nog een extra vrije dag. Met dit programma geven we daar samen met de Ooievaarspas een leuke invulling aan,” aldus Annemarie de Bruijn (programma) en Berend Dikkers (directeur).

Ochtendprogramma:
– 10.00 u – 11.00 u Voorlezen
– 10.00 u – 14.00 u Thematische Vakantiepark activiteiten. Denk aan koffertje werpen, informatie uitlekken, een Gouden Koets maken, fantasiegeld schilderen/maken ed.
– 10.00 u – 13.00 u Knuffels naaien met kunstenaar Jookje Zweedijk! Neem oude kleding of lapjes stof mee.
– 11.00 u – 12.00 u Peuterdans (met Mira in Prinsjesdag stijl)
– 13.00 u – 14.00 u Voorstelling Wie Walvis: Onder de Grond (5+). Koop/reserveer hier je kaartje.

Middagprogramma: 
In samenwerking met Ready2Play. Muziek maken, leren en gewoon lekker doen. Afgewisseld door optredens van jong talent, jonge Haagse bandjes in de leeftijd van middelbare school.
– 15.00 u – 15.45 u  Workshopronde 1 (beatmaking + songwriting)
– 15.45 u – 16.15 u  Optreden 1 op het grote podium
– 16.15 u – 17.00 u Workshop ronde 2 (instrumentenmix + percussie)
– 17.00 u-  17.30 u Optreden 2 op het grote podium 
– 17.30 u – 18.00 u Optreden 3 op het grote podium

Ooievaarspashouders krijgen op deze dag bij binnenkomst op vertoon van hun pas drie consumptiemuntjes, te besteden bij de bar. 

Foto’s: Alyssa van Heyst, Haags Beat Festival & Rolf van Koppen
Voor interviews of vragen kunt u contact op nemen met Sanne Bakker 0616724911 sanne@zuiderparktheater.nl. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.