Grote zomervakantie opening met dag vol activiteiten

Grote zomervakantie opening met dag vol activiteiten

Maak je klaar voor een spectaculaire start van de zomervakantie! Op de allereerste vakantiedag bundelen de VakantiePas, het Zuiderparktheater en de VakantiePas aanbieders hun krachten voor een geweldige aftrap vol workshops, activiteiten en een hiphopfamilieshow. Vanaf 11.00 uur is de feestelijke dag op het theatereiland van het Zuiderparktheater en kun je genieten van allerlei leuke activiteiten uit de VakantiePas en het Vakantiepark programma.

De zomervakantie is leuk als je weg op reis gaat, maar ook in de stad is er heel veel te beleven! Met de VakantiePas kan iedere Haagse basisscholier van 4 tot 12 jaar dat ontdekken. De VakantiePas is een klein boekje waarin héél veel leuke activiteiten staan. Een cadeautje van de gemeente Den Haag aan meer dan 50.000 Haagse basisschoolkinderen! Het wordt dit jaar voor de 28e keer uitgegeven. Meer dan 100 Uitjes, speurtochten en workshops. Proeflessen muziek of sport. Je kunt ermee naar musea of het zwembad. Alles met korting of zelfs gratis en geldig in de hele zomervakantie! Bij elke activiteit krijg je een stempel in het boekje.

Workshops

De kick-off dag begint al om 11.00 uur waarbij je deel kunt nemen aan workshops van o.a. Repair Kid, Das Glück, Bibliotheek Den Haag, Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Graffitiworkshop, GGD Haaglanden, WSDH, Stichting Leergeld, Beweigi, De Schminkkraam en Rabarber.

HipHop Familieshow

Hoogtepunt van de dag: Om 14.00 uur is de grote Zomervakantie-opening door stadsdeeldirecteur Petra Sevinga en presentatoren Dristhi en Mrwan. Daarna start de voorstelling Frenk de Slak – Tempo. Met Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon. Een hiphopshow voor het hele gezin vol moddervette beats en scherpe teksten. Na de show is er een signeersessie. Vanaf vandaag is de vakantie officieel begonnen!

Zuiderpark Vakantiepark

Voor het ultieme vakantiegevoel: zes weken lang een steeds wisselend gratis programma in het Zuiderparktheater. Kinderknutseltuin, koffiebar, parkbieb, voorstellingen en onverwachte optredens. Na de kick-off op maandag 15 juli is er iedere dag iets te beleven.

Foto’s: 
Vakantiepark in 2023, Arnaud Roelofsz, Frenk de Slak en Tryater, Exit – Circumstances