Jazz in the Park 3 viert verjaardag Miles Davis met Michael Varekamp, Peter Somuah Band e.a.

Jazz in the Park 3 viert verjaardag Miles Davis met Michael Varekamp, Peter Somuah Band e.a.

Na twee zinderende edities sluit de Jazz in the Park reeks af met een avond helemaal in het teken van Miles Davis die jarig zou zijn geweest op 26 september. De ‘Picasso van de Jazz’ jazzmuzikant herleeft op dit minijazzfestival in de openlucht. Met Michael Varekamp, Wiboud Burkens, Dimitri Chapeau & The Legends, Sm!ta James, Peter Somuah Band, Jeffrey Spalburg en DJ Collectief Ta-bassco belooft het weer een toverachtige avond te worden met Jazz, Dance en Spoken Word. De avond wordt afgetrapt door Erasmus Jazz Award winnaar Peter Somuah, waarna spokenword artieste Smita James als een ritmische redenaar met passie verspreid. Op het derde deel van de avond maken Michael Varekamp, Wiboud Burkens & The Legends hun opwachting. De DJ’s  van DJ collectief Tabass-Co maken de avond compleet en spelen meerdere keren met een live muzikant. De avond wordt aan elkaar gepraat door acteur en stand up comedean Jeffrey Spalburg. Ticketverkoop is gestart, €10,- p.p. (50% korting Ooievaarspas).

TIJDSCHEMA
18.00 Poort open en start 1e set Tabass-Co
19.00 Start Peter Somuah
20.00 Start Sm!ta James
20.30 Start Dmitri Chapeau, Michael Varekamp & The Legends
22.00 3e set Tabass-Co
23.00 Einde
 
Over de Artiesten
 
Michael Varekamp, Wiboud Burkens & The Legends
Trompettist Michael Varekamp tourde uitgebreidn door Europa met Miles’ saxofonist Sonny Fortune en vormt samen met toetsenist Wiboud Burkens The Legends. Sinds 2013 maken en produceren ze muzikale theatervoorstellingen in het genre Soul & Jazz. Daarbij is het uitgangspunt de populaire namen en smaakmakers van deze genres in het zonnetje te zetten en the life & times te gebruiken als leidraad voor swingende en inspirerende voorstellingen.
 
Dimitri Chapeau
Saxofonist Dimitri Chapeau werd in Rusland geboren en brak 1992 door via het North Sea Jazz Festival als de ontdekking van dat jaar. Hij speelde met vele grote jazz artiesten samen, op bekende clubs en talloze internationale jazzfestivals. In 2006 is Dimitri Chapeau genomineerd voor de BBC JAZZ AWARD als lid van het Ronnie Rae Quintet. Momenteel treedt Dimitri Chapeau op als saxofonist en bandleider.
 
Smita James
Smita James is een autodidact, een leergierige schrijver met een visie. Altijd in beweging en ijverig om te blijven leren en ontdekken. Om haar passie uit te breiden met meer kennis rondde ze met veel plezier een traject af aan de Schrijversacademie. Ze bewandelt wegen die haar nader tot zichzelf brengen. Een autonome dichter die haar schrijven het liefste multidisciplinaire inzet en meestal samenkomt met spoken word. James is een ritmische redenaar die haar woorden graag vanaf een podium verspreidt. Zowel solo als in duo Poetronic met muziekproducer Ci Seryne deelt ze haar verhalen tijdens evenementen, op festivals en in theaters. In 2016 maakte ze de short poetry film ‘The thing is’ en rondde de tour in 2017 af met een mooie nominatie voor een Shortcutz Award. Het theater is geen vreemd gebied voor de Amsterdamse. Zo heeft ze in opdracht van Stadsschouwburg Utrecht de voorstellingen Bara Bisaal en Sketch ontwikkelt. Een ervaring dat voor altijd een verlangen naar het theater heeft ontwikkeld. Momenteel speelt Smita in de theatervoorstelling ‘Shrew Her’ van Ira Kip en werkt ze toe naar het ontwikkelen en schrijven van haar eigen spoken word voorstelling.

Peter Somuah
Peter Somuah is een zeer talentvolle jazztrompettist afkomstig uit Accra, Ghana en momenteel gevestigd in Rotterdam, Nederland. Somuah, die leerde spelen door eindeloos te luisteren naar zijn trompethelden Roy Hargrove en Miles Davis, valt op door zijn warme en melancholische geluid, evenals de ritmische bekwaamheid die zijn opvoeding weerspiegelt, omringd door de muziekstijlen die inheems zijn in West-Afrika. Hij raakt zijn publiek en laat ze grooven. In 2021 won Somuah de Erasmus Jazz Award voor jong jazztalent, waarbij de jury zijn spel, zijn compositievaardigheden en zijn zichtbare vreugde op het podium prees. Op 26-jarige leeftijd heeft Peter al het podium gedeeld met vele lokale en internationale acts en toerde hij in Afrika, Azië en Europa. Hij heeft onder meer opgetreden en opgenomen met Akwasi, Bridget Kearney en Yung Nnelg. Met zijn eigen Peter Somuah Group zoekt hij de grenzen op tussen jazz, funk en traditionele Ghanese muziek, besprenkeld met een vleugje elektronische muziek.

Tabass-co
Tabass-co is een eclectisch DJ-collectief dat oud en nieuw vinyl draait op elke gelegenheid of locatie die je maar kunt bedenken. Door de jaren heen hebben ze op een grote verscheidenheid aan feesten en festivals gespeeld, zowel nationaal als internationaal. Tabass-co bestaat uit 3 DJ’s die elk een uniek geluid toevoegen, variërend van Afro, Funk, Latin, Brazil tot Nu Disco en Club sounds. Met een live muzikant zorgt het collectief voor een
geweldige sfeer en een uniek geluid!
 
Jazz in the Park wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds en Gemeente Den Haag.

Foto: Gerardo Rosales & La Vintage
Voor interviews of vragen kunt u contact op nemen met Sanne Bakker 0616724911 sanne@zuiderparktheater.nl. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.