Orkesten zijn kers op de taart!

Orkesten zijn kers op de taart!

Vakantieorkest Ad Hoc toert ook deze zomer weer door Nederland. Tijdens de zomertournee doen ze ook het Zuiderparktheater aan voor een gratis concert*. Het 50-koppige harmonieorkest onder leiding van Txemi Etxebarria komt op donderdagmiddag 28 juli spelen. Dat is bijzonder want meestal zijn ze in het buitenland. Laat je verrassen door een uiteenlopend programma met werken van Mussorgsky, Shostakovich, Navarro en Jasper Staps. Jesse Passenier brengt een speciaal voor deze tournee gecomponeerd werk en Jules Baeten geeft een solo-optreden. 

Het Drents Jeugdorkest is een groep ambitieuze jonge mensen die ervan houdt om samen muziek te maken. Als je dezelfde passie hebt, groei je als groep naar elkaar toe, brengt de muziek je samen en doet de rest er niet toe! De muziek die zij spelen is heel gevarieerd: Van Mahler tot Deep Purple, van Queen tot The Beatles. Daarnaast zitten er ook altijd enkele marsen en filmmuziek stukken in het repertoire. Kom naar dit lunchorkest* op dinsdagmiddag 19 juli.

Jong Metropole Orkest mixt muziek uit Afrika en Arabië met Westerse muziek. Talentvolle jonge Conservatoriumstudenten en studenten van Codarts spelen onder andere op de ud, tar, zurna en duduk op zondagmiddag 7 augustus. Een fijne mix van wereldmuziek en jazz op ons podium in het park. Onder leiding van Tom Cohen. Kaarten €10,- per persoon.

Traditiegetrouw is ook het Residentie Orkest weer van de partij voor een zwoele zomeravond. Op zondag 28 augustus speelt het voltallige orkest op het grote podium. Speelse klanken dansen over het gras, door de bladeren en tussen de stoelen. Zelfverzekerde verleidelijkheid in Bizets Carmen. Een zoet-zwierige Summer Evening van Delius. Vrolijke dartels in Milhauds Scaramouche. En, tot slot, de warmte van de zon en de belofte van het nieuwe begin die doorklinken in Griegs Peer Gynt. Onder leiding van dirigent Sander Teepen en saxofonist Femke Steketee. Kaarten €10,- per persoon.

Naast deze optredens sluiten we elke donderdag af met optredens van jong Haags talent, o.a. van de muziekschool Ready2Play. Wil jij ook optreden? Dan kan! Reserveer een tijdslot voor jouw ‘moment of fame’ op onze platte kar!

*Let op: Er is voor deze twee orkesten gratis toegang, maar vol = vol dus kom op tijd.