Relaxerette strijkt neer in Zuiderparktheater: luisteren naar verhalen en soundscapes in hangmatinstallatie

Relaxerette strijkt neer in Zuiderparktheater: luisteren naar verhalen en soundscapes in hangmatinstallatie

Dinsdag 9 t/m donderdag 11 augustus is het mogelijk om even weg te dromen in de Relaxerette. In samenwerking met De Ooievaarspas komt de installatie van kunstenaar Arjan Kruidhof naar het Haagse openluchttheater. Je draait in een van de hangmatten een rondje boven de grond en luistert ondertussen naar een verhaal of soundscape van Marieke L. Rijneveld, Jolle Roelofs, Jamila Faber, Pieter van der Sman en Arjan Kruidhof. Enkele zijn ook Engels gesproken. Het ontspannende moment is gratis voor iedereen vanaf 6 jaar te beleven.

Relaxerette strijkt neer in Zuiderparktheater: luisteren naar verhalen en soudscapes in hangmatinstallatie
Dinsdag 9 t/m donderdag 11 augustus is het mogelijk om even weg te dromen in de Relaxerette. In samenwerking met De Ooievaarspas komt de installatie van kunstenaar Arjan Kruidhof naar het Haagse openluchttheater. Je draait in een van de hangmatten een rondje boven de grond en luistert ondertussen naar een verhaal of soundscape van Marieke L. Rijneveld, Jolle Roelofs, Jamila Faber, Pieter van der Sman en Arjan Kruidhof. Enkele zijn ook Engels gesproken. Het ontspannende moment is gratis voor iedereen vanaf 6 jaar te beleven.“Wat heeft een persoon nodig om volledig tot zichzelf te komen en na te denken over zijn leven?’ Ontwerper Arjan Kruidhof stelde zichzelf deze vraag en bouwde de Relaxerette. Ga lekker in een hangmat liggen en zie de wolken voorbijgaan. Al snel zal het lawaai van het dagelijks leven vervagen en je zult langzaam wegzakken naar een heel andere plek. Zet de koptelefoon op en sluit je ogen. Je zult een dromerig moment ervaren, luisteren naar verhalen en geluiden die je geest een tijdje stil zullen houden. De Relaxerette stond al eerder op Oerol, Noorderzon, Madness Ameland, Deventer op Stelten, De Karavaan en verschillende festivals in het buitenland.

WINACTIE
Het Zuiderparktheater organiseert een unieke winactie bij de Relaxerette. Win een uurtje de Relaxerette voor jezelf en 10 vrienden. Dit is een uur tijdens de dagen dat de installatie neerstrijkt. Meedoen kan via zuiderparktheater.nl/relaxerette tot en met 8 augustus.

OVER DE MAKER
Arjan Kruidhof is een multidisciplinaire kunstenaar die opgroeide en zich ontwikkelde in het theaterlandschap van Het Nationale Toneel en Noorderzon Festival in Groningen. Aanvankelijk startte Arjan als theatertechnicus, maar er was een groeiende interesse in het ontwerpen van geluid en video voor theater en vervolgens ontwikkelde dit zich tot het ontwerp en de bouw van kunstinstallaties.SAMENWERKING MET OOIEVAARSPAS
In de zomervakantie presenteert het Zuiderparktheater binnen het Vakantiepark verschillende activiteiten samen met de Ooievaarspas. Zo kan iedereen in de stad, ook wie niet zelf op vakantie kan, een bijzondere vakantie beleven.