Topmuzikanten spelen mee met Omar Ka Orchestra en Rootz Lions op Echoes of a Pelgrim

Topmuzikanten spelen mee met Omar Ka Orchestra en Rootz Lions op Echoes of a Pelgrim

Het Zuiderparktheater verandert tijdens Echoes of a Pelgrim op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus aanstaande in een tweedaags open air podium met een werelds muzikaal programma. Deze topmuzikanten komen mee met Omar Ka Orchestra en Rootz Lions: Zane Wayne Massey, Efe Erdem, Arthur Flink, Bao Sissoko en Abdoulaye Oké Sene. Stuk voor stuk befaamd in hun vak. Bereid je voor op een extatische mix van afrobeat, funk, reggae, hiphop, wereldmuziek, jazz, indie, spoken word en meer. Wat al deze stijlen gemeen hebben? De roots leiden terug naar de pelgrims die zo’n 400 jaar geleden uit Nederland vertrokken. De totale line-up omvat naast Rootz Lions en Omar Ka Orchestra met hun special guests deze artiesten: DJ Gea Russell, Elyas Khan, Kiala And The Afroblaster en Kaito Winse. Na een succesvolle editie in Rotterdam slaat de organisator Grounds de handen ineen met het Haagse openluchttheater.

Op vrijdagavond 20 augustus is Rootz Lions de afsluiter. Deze band met Nederlands, Surinaamse roots speelde live op verschillende festivals in Rotterdam en toerden met internationale rootsreggae-artiesten. Ze krijgen versterking van Zane Wayne Massey, Amerikaanse jazzsaxofonist en zoon van de legendarische Cal Massey, de Turkse trombonist Efe Erdem en de Rotterdamse trompettist Arthur Flink. Op zaterdagavond 21 augustus is Omar Ka Orchestra de slotartiest. De fulani-zanger en verhalenverteller brengt de internationaal erkend kora-speler Bao Sissoko en meesterdrummer Abdoulaye Oké Sène die op zijn 10e al percussionist van het ‘Ballet des Africaines de Sangomar’ was.

Praktische informatie
Tickets zijn beschikbaar à €10,- p.p via www.zuiderparktheater.nl. De concerten vinden plaats in de openlucht voor maximaal 280 volwassenen. Bij alle voorstellingen zitten alle bezoekers op 1.5 meter afstand van elkaar. Er is een uitgezette eenrichtingslooproute op het terrein en aan de poort vindt een gezondheidscheck plaats. Een test- of vaccinatiebewijs is niet nodig voor een bezoek aan het theater.

Voor vragen over het festival en interview verzoeken kunt u contact opnemen met Berend Dikkers, directeur Zuiderparktheater berend@zuiderparktheater.nl of 06 46281254