Vakantiegevoel in Zuiderpark met bruisend zomerprogramma in openlucht

Vakantiegevoel in Zuiderpark met bruisend zomerprogramma in openlucht

In het enige openluchttheater in Zuid-Holland kan iedereen deze zomer cultuur zien, beleven en eraan deelnemen. Het zomerprogramma beslaat de hele zomervakantie en omvat muziek, cabaret, kunst, cultuur en plezier. Er valt steeds iets nieuws te ontdekken, zes dagen per week staan de hekken wijd open. Dit jaar zijn Zuiderpark Vakantiepark en Zuiderpark Live de hoogtepunten in de agenda. Vanaf vandaag is de gevulde agenda met voorstellingen en activiteiten online te bekijken op www.zuiderparktheater.nl. Kaartverkoop is gestart of start as. vrijdag.

Zuiderpark Vakantiepark

Voor het ultieme vakantiegevoel is er zes weken lang op dinsdag, woensdag* en donderdag een steeds wisselend gratis* programma. Samen spelen, sporten, optreden, luieren, knutselen, dansen en nog veel meer. De ‘je-ziet-ter-plekke-wat-er-te-doen-is’ dagplanning is laagdrempelig, relaxt en uitnodigend voor alle leeftijden. Ga samen een rondje in de Relaxerette een reuzenrad van chille hangmatten. Bouw mee aan het brugvlot, sport met Dennis, leer TikTokken met Amel, voetbal freestyle of werk aan je DJ skills. Het terrein tovert om tot een festivalterrein met kinderknutseltuin, koffiebar, parkbieb en onverwachte optredens. Aan het einde van de middag sluiten we af met een knotsgekke kinderdisco. Op de *woensdagmiddag is het programma afwijkend en is er een toffe voorstelling te zien op het grote podium. We presenteren deze zomer de Mad Science Show met verschillende gave funstations, de silent disco familiebeleving A. Vontura en de T.E.I.T. Machine van Daan Draait, Keihard Vet van Vet Kindercabaret & KNALLEN! met 4BEAT. Ook de populaire fietstochten met Piet Vernimmen staan op de agenda. Kaartverkoop voor deze activiteiten is gestart.

Podiumprogramma

Artiesten en cabaretiers van Nederlandse bodem zijn deze zomer in het Zuiderpark te gast. Het gerenommeerde boekingsbureau Greenhouse Talent presenteert deze voorstellingen onder de noemer Zuiderpark Live! In juli betreden Douwe Bob, Pink Project, Juf Roos, Milow, Rolf Sanchez, De Wolff, Son Mieux en Guido Weijers het podium. Voor augustus is Sjaak Bral de eerste bevestigde naam. Het programma voor augustus volgt op een later moment, als er meer bekend is over de coronamaatregelen. Het Residentie Orkest, Haags Beat Festival en de Musical Summer Concert keren dit jaar ook terug.

Vernieuwd terrein

Op een unieke plek in het Haagse park ligt het theater op een eilandje. Een natuurlijke omgeving onder de bomen, wat aan voelt als heel ver weg van de stad. Het terrein is dit voorjaar grondig gerenoveerd en is voor jong en oud een plek om elkaar in de buitenlucht te ontmoeten.
Onder andere het podium, de tribunebankjes, festivalweide en nieuwe barcontainers  zijn vernieuwd met tomeloze inzet van vrijwilligers en financiële steun van Gemeente Den Haag en Rabobank. Crodino en Ruhrgold zijn nieuwe sponsoren van het theater.