Vakantiepark opent en sluit met bekroonde spektakels: hiphopfamilieshow Frenk de Slak, patatbakjes van Snackgelok en circus-dansvoorstelling Exit!

Vakantiepark opent en sluit met bekroonde spektakels: hiphopfamilieshow Frenk de Slak, patatbakjes van Snackgelok en circus-dansvoorstelling Exit!

Voor het vierde jaar op rij is het theatereiland de leukste vakantiebestemming in Den Haag. De 2024 editie knalt de zomervakantie in met een waanzinnige hiphopfamilieshow door Rico (Opgezwolle) & Dries (Typhoon). Ook de absurd megagrote patatbakjes van Tryater zijn in de eerste week blikvanger. Tot aan de afsluiter met verbluffende circus & dans van Circumstances, is het zes weken lang feest op dinsdag, woensdag en donderdag. 

Opening met De Vakantiepas: Frenk de Slak

Dit jaar start de zomer met de hiphopshow “Frenk de Slak – Tempo!” door Rico (Opgezwolle) en Dries (Typhoon). Moddervette beats en scherpe teksten voor het hele gezin. Frenk, een funky slak die geniet van het leven, neemt overal de tijd voor. Op de openingsdag zijn er al vroeg workshops en optredens op het hele theatereiland.

Een vette installatie voor consuminderen

Iedereen kent het: blij worden van een vette hap, koffie to go, of nieuwe kleren. Bij Snackgelok lig je in een levensgroot patatbakje en luister je naar verhalen van jong en oud over consumptiedrang en geluk. Ook de keerzijde komt aan bod: wanneer is het genoeg? Bezoek de grote patatbakjes van Tryater van 15 t/m 25 juli op het theatereiland. Daarna zijn er nog twee kunstinstallaties te beleven: Self Sport van Marieke van der Burg en gevierde Studio Cité van Benjamin Vandewalle.

Nieuw: Giga vakantieparkafsluiter EXIT door Circumstances

Dit jaar voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Deze bekroonde show vol acrobatiek, dans en balans speelde al voor volle zalen op Oerol en Circusstad Rotterdam. Vier circusartiesten brengen een unieke mix van bascule, straps, trapeze en acrodans. De voorstelling kreeg 4 sterren van de Volkskrant, NRC en De Standaard.

Voorstellingen

Ga je mee op reis door Italië, Suriname of de Cariben? Je (klein)kinderen alles bijbrengen over de Haagse beat geschiedenis? Of stap je liever in de wereld van MeneerTjes SlodDe & Vos? Het voorstellingsprogramma in het Vakantiepark is dit jaar op donderdag en biedt veel muziek en een vleugje circus. 

De voorstellingen en kunstinstallaties tijdens het vakantiepark:

  • Ma 15 jul: Frenk de Slak – Tempo (6+) ism Vakantiepas
  • Ma 15 jul t/m do 25 jul: Tryater – Kunstinstallatie Snackgelok 
  • Do 18 jul: Veenfabriek – Koken met Amba (6+)
  • Do 25 jul: Canti Vaganti – Altijd onderweg (5+)
  • Di 30 jul t/m do 1 aug: Benjamin Vandewalle – Kunstinstallatie: Studio Cité
  • Do 1 aug: Musicon – Haagse Hits (6+)
  • Do 8 aug: Circus Meerfout – Circusbroers (4+) ism Ooievaarspas

Di 13 aug t/m do 15 aug: Marieke van der Burg – Kunstinstallatie: Self Spot ism 

  • Ooievaarspas
  • Do 15 aug: MeneerTjes SlodDe & Vos – MeneerTje SlodDe & Vos Proberen wat (3+) ism Ooievaarspas
  • Do 22 aug: Circumstances – EXIT (6+) – ism Kinderopvang 2Samen

Over Zuiderpark Vakantiepark

Zuiderpark Vakantiepark is een gratis toegankelijk programma voor gezinnen en jongeren van dinsdag 16 juli tot donderdag 22 augustus. Het programma vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur in de openlucht op het theatereiland. De succesformule “je-ziet-ter-plekke-wat-er-te-doen-is” blijft: spelen, leren, optreden en relaxen. Nieuw dit jaar: Brassband The Legendairs, Museum-Lab workshops, Boerendorp excursies en geluidswandelingen (Rewire). Favorieten zoals vlotspelen, (tweetaling) voorlezen in het hangmattenbos en de knutselcaravan zijn er ook weer.

Bekijk het hele programma op www.zuiderparktheater.nl/vakantiepark 

Zuiderpark Vakantiepark wordt financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag stadsdeel Escamp, 2Samen, Ooievaarspas en Vakantiepas. 

Het Zuiderparktheater organiseert het Vakantiepark in samenwerking met Kinderopvang 2Samen, Ooievaarspas, Vakantiepas, Verloot je Zooitje, Haags Halal, Ready to play, MuseumLab, Boerendorp, Bibliotheek Den Haag, Theater Dakota, De Wijk als Podium, BBP, onze fantastische vrijwilligers en vele anderen.