We tellen af naar de seizoensopening!

We tellen af naar de seizoensopening!

Nog één maand te gaan voordat het hek van het Zuiderparktheater weer wijd open kan. Op vrijdag 6 mei trapt de Edwin Evers Band het zomerseizoen in een uitverkocht Haags openluchttheater af.  Na twee coronazomers is er tot eind september een wekelijks wisselend programma. De agenda barst van de activiteiten met concerten, cabaretvoorstellingen, festivals, kinderprogrammering, installatiekunst en sociaal culturele ontmoetingen. Hoogtepunten zijn de internationale acts die voor Zuiderpark Live naar de Hofstad komen, een internationaal toerende kunstinstallatie en een grootse kick-off van het Zuiderpark Vakantiepark met de Vakantiepas.

ZUIDERPARK LIVE

Voor het tweede seizoen op rij strijkt Greenhouse Talent neer in het Zuiderparktheater. Deze gerenommeerde concertorganisator presenteert onder de noemer Zuiderpark Live verschillende concerten, comedy en kinderprogrammering in de openlucht. Dit jaar zijn internationale acts The Waterboys, Suzanne Vega, Seasick Steve en St. Paul & The Broken Bones de trekkers in de agenda. Ook concerten van De Dijk, Ilse DeLange, Selah Sue, cabaretier Henry van Loon, diverse kinderacts en tribute bands staan op de planning.

KUNSTINSTALLATIE

In samenwerking met een Haags festival komt er voor de zomer een internationaal toerende kunstinstallatie naar het Zuiderpark. Deze installatie is nog nooit eerder in Nederland geweest. Meer informatie volgt hierover komende maand.

VAKANTIEPARK

Vanaf dinsdag 12 juli vindt ook wederom het Zuiderpark Vakantiepark plaats. Vorig jaar trok dit kinderprogramma 3000 bezoekers. Het iedere dag wisselende programma van sport, spel, kunst en cultuur zal ook deze zomervakantie op dinsdag, woensdag en donderdagen plaatsvinden. Het programma krijgt momenteel vorm met tientallen betrokken partners. In samenwerking met de Haagse Vakantiepas vindt op maandag 11 juli een grote kick-off plaats.

SOCIAAL CULTUREEL ONTMOETINGSPLEIN

Het Zuiderparktheater richt zich deze zomer nog meer op een sociaal culturele ontmoetingsplek. Juist in een tijd waarin voor vele Zuidwesters een krappe beurs parten speelt en eenzaamheid aan de orde van de dag is. Hiervoor wordt samengewerkt met Repair Café, de Participatiekeuken, Bibliotheek Den Haag, De Ooievaarspas en Theater Dakota. Voor de aftrap vindt op zondag 1 mei een ‘Den Haag Doet Mee’ evenement plaats.

Het hele programma dat tot nu toe bekend is, is te vinden op zuiderparktheater.nl/agenda. Aan het programma worden nog steeds nieuwe evenementen toegevoegd.