ZUIDERPARKTHEATER NU OOK MUP IN SAMENWERKING MET HET ARMOEDEFONDS

ZUIDERPARKTHEATER NU OOK MUP IN SAMENWERKING MET HET ARMOEDEFONDS

Het openluchttheater in het Zuiderpark is vanaf nu een MUP (Menstruatieproducten Uitgift Punt). Een extra voorziening voor alle vrouwen die baat hebben bij gratis tampons of maandverband. Een kastje met deze producten is te vinden op de damestoiletten. Het Armoedefonds stelt de inhoud van het kastje beschikbaar en vult dit op aanvraag bij. 

“De MUP, het klinkt niet alleen heel leuk, het is ook gewoon erg praktisch. Alles wordt steeds duurder en ook menstruatieproducten worden er niet goedkoper op. Veel Haagse vrouwen kunnen tampons of maandverband niet betalen. Dat beperkt hen tijdens hun menstruatieperiode in hun doen en laten. We zijn daarom heel blij met deze samenwerking. Mochten je zelf producten willen doneren kunnen we dat uiteraard in het kastje bijplaatsen,” aldus Sanne Bakker van het theater.

Armoede in Nederland
Ondanks de economische welvaart in Nederland, blijkt uit de statistieken dat ons land toch ook armoede kent. In 2020 leefde al bijna een miljoen mensen onder de lage-inkomensgrens. Dit gold met name voor eenoudergezinnen, alleenstaanden onder de 65 jaar, bijstandsontvangers en mensen met een niet-Westerse achtergrond. De gevolgen hiervan hebben impact op diverse gebieden, waaronder financieel, sociaal, gezondheid en op gebied van educatie. Omdat hygiëne een van de eerste kostenposten is waar meestal op bespaard wordt, heeft het Nederlands armoedefonds de MUP in het leven geroepen (Nederlands Armoedefonds, 2022).