THE WATERBOYS SEIZOENSOPENING 2024 / BIRDY TOEGEVOEGD

THE WATERBOYS SEIZOENSOPENING 2024 / BIRDY TOEGEVOEGD

Het zomerprogramma van Zuiderpark Live krijgt steeds meer vorm. Vandaag kondigen we je met Zuiderpark Live twee nieuwe namen aan! Op zaterdag 18 mei komt de bekende jaren 80 band The Waterboys terug. In de openlucht van ons zomertheater zal The Whole Of The Moon weerklinken!  Op donderdag 11 juli vliegt de talentvolle songwriter/zangeres Birdy in uit Groot-Brittannië. Na haar bekende fragiele songs die zorgden voor een wereldwijde doorbraak, heeft ze een energieke nieuw album gelanceerd in 2023! De verkoop start as vrijdag om 10.00 uur via zuiderparklive.nl
THE WATERBOYS
Frontman Mike Scott wordt gezien als een van de beste Britse songwriters van de afgelopen 40 jaar: bekende artiesten als Ellie Goulding, Rod Stewart en Prince coverden nummers van de inmiddels 61-jarige legende. The Waterboys maakten in de jaren tachtig al furore met wereldhit ‘The Whole Of The Moon’,afkomstig van het succesalbum ‘This Is The Sea’. De mix van country, gospel en Ierse folk maakte de muziek van de mannen baanbrekend en onderscheidend. Scott ging vervolgens begin jaren negentig solo, maar na de millenniumwisseling ging hij weer spelen onder de naam The Waterboys. Op zaterdag 18 mei trapt hij het Zuiderpark Live seizoen af met een openingsconcert! 
BIRDY
Birdy is als live artieste een onmisbare trekpleister. Haar podiumportfolio bestaat in middels uit drie uitverkochte avonden in Sydney Opera House, twee avonden in het Londense Eventim Apollo en meerdere wereldtournees. Ook als headliner op Glastonbury Festival schitterde ze. Haar nieuwe album is energiek en zelfverzekerd. De pas 27 jarige zangeres brak wereldwijd door met Skinny Love en People Help The People. Haar fragiele en tijdloze songwritingstijl zette ze voor haar nieuwe album Portraits opzij. Verwacht een stroom van energie, uitbundig en met flashbacks naar de jaren 80. Op donderdag 11 juli te zien in ons theater!