Laden Activiteiten
Zomercafé XL [GRATIS]

Zomercafé XL [GRATIS]

02 jun 2024
TICKETS »

Het is weer tijd voor het Zomercafé XL. Een gratis evenement voor íedereen én voor het hele gezin! Niet alleen is het event gratis te bezoeken, er is ook speciaal voor hen die het wat minder hebben een markt. Deze wordt georganiseerd o.l.v. Aleid Hagemeijer/Minimahulp070. Het MuseumLAB (Museon-Omniversum) tuigt een ware bouwplaats op om defect speelgoed te repareren of juist nieuw leven in te blazen. Verder kan je pingpongen, badmintonnen, hangmat hangen, koffie leuten, soepje eten en gewoon lekker in het zonnetje zitten. Kom dus lekker langs! Kost niks en is gezellig. En vergeet niet om je oude of kapotte (elektronisch) speelgoed mee te nemen!

De Markt
Het grote podium wordt omgetoverd tot marktplein. Aleid Hagemeijer/Minimahulp070 zorgt voor een divers assortiment. Hiervoor wordt binnenkort een inzameling gestart! Naast levensmiddelen is ook Dierenvoedselbank De Gevulde Buikjes weer van de partij met dierenvoeding en vertelt stichting Boerendorp (stadslandbouwproject in het Zuiderpark) je graag meer over het starten van je eigen moestuin. Zij zijn aanwezig met hun project ‘Boerendorp op je balkon’.

RePLAY – 8 tot 14 jaar
Is je favoriete of dierbare speelgoed kapot, versleten, mist het een onderdeeltje of heeft het gewoon een nieuw likje verf nodig? Gooi het dan niet weg, maar neem het mee naar het Zomercafé en kijk of je het weer nieuw leven in kan blazen door het te upcyclen! RePLAY gaat over dingen repareren, uit elkaar halen en weer iets nieuws in elkaar zetten, over iets slopen en iets maken. Er zijn makers aanwezig met kennis van elektronica, mechanica en robotica die kunnen helpen bij het repareren van speelgoed. Als het niet meer te repareren is, kan er nieuw speelgoed van gemaakt worden met onderdelen van ander kapot speelgoed. Zo heb je nog jaren plezier van je speelgoed of je maakt er een leuk kadootje van voor iemand anders! Tijdens deze activiteit leren kinderen te beslissen of iets waardevol genoeg is om te repareren of om op een duurzame manier afscheid te nemen van het speelgoed door onderdelen te hergebruiken en te recyclen. En natuurlijk draait het ook om het plezier!

Thuis in Den Haag (Haags Verhaal) – AL
Er komt een mooi klein huisje in het bos op het terrein van het Zuiderparktheater te staan. Hier ga je in gesprek met de medewerkers van Haags Verhaal over thuisvoelen. Je kan dit vervolgens borduren en een plekje geven in het huisje, een huisje dat een jaar lang door alle stadsdelen van Den Haag reist op zoek naar het Haagse Thuisgevoel.

Doneer voor groenten & fruit!
Verse groenten en fruit zijn gezond, maar ook duur! In samenwerking met Minimahulp070 organiseren we op zondag 2 juni Zomercafé XL. Hier is voor Haagse minimagezinnen een zomermarkt. Wil jij ook een bijdrage doen voor vitamines? Betaal via het Tikkie. Je donatie komt via Aleid Hagemeijer direct bij de juiste mensen terecht. Iedere bijdrage is welkom!
Doneer nu: https://www.ing.nl/de-ing/payreq?trxid=xwPa3OijZig8Kv65vgvNqz0Bef3eanZ6&flow-step=payment-request

Over de organisatie
Aleid Hagemeijer / Minimahulp070
Minimahulp070 is een particulier initiatief van Aleid Hagemeijer, opgezet via Facebook. Het heeft als doelstelling het bestrijden van armoede. Dit doen zij door middel van: Het inzamelen van voedsel voor voedselpakketten, het verstrekken van noodpakketten aan gezinnen die zonder eten zitten, het verstrekken van taarten voor kinderverjaardagen (t/m 18 jaar) en bijzondere verjaardagen, zoals 40 of 50 jaar, het verstrekken van kindertraktaties voor op school, het verstrekken van verjaardagskadootjes, het verstrekken van een kadootje wanneer een kind is uitgenodigd voor een partijtje, het verstrekken van Sinterklaaskadootjes en het maken van kerstpakketten. Minimahulp070 is geheel afhankelijk van donaties en wordt beheerd door drie personen. Voor het derde jaar op rij organiseert Aleid deze markt in het Zuiderparktheater, speciaal voor de mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Het MuseumLAB is een nieuw initiatief van Museon-Omniversum in Bouwlust. Naast RePLAY komen ze ook de hele zomervakantie op woensdag naar het Zuiderpark Vakantiepark. Ga voor die tijd ook vooral bij hen een kijkje nemen op Het Zicht 76! Gratis workshops en vrije inloop voor kinderen uit de buurt!

Haags Verhaal gaat als een reizend verhalencircus door de stad om mensen en gemeenschappen samen te brengen en hun verhaal te laten delen. Daarmee wil ze bruggen slaan in Den Haag.

Meer info & links
haagsverhaal.nl
museon-omniversum.nl/pagina/museumlab-in-den-haag-zuidwest
boerendorp.nl

Deel dit evenement

609497
DD
dagen
HH
uren
MM
min
SS
sec

Locatie

Zuiderparktheater
Den Haag, + Google Maps