Burgemeester van Zanen, Steven Kazan en 1350 kinderen openen zomervakantie van 2023

Burgemeester van Zanen, Steven Kazan en 1350 kinderen openen zomervakantie van 2023

Vanmiddag was het groot feest in het Zuiderparktheater. Burgemeester van Zanen, Steven Kazan en de 1350 aanwezige kinderen met hun ouders openden de zomervakantie van 2023. De zomervakantie is leuk als je weg op reis gaat, maar ook in de stad is er heel veel te beleven! Met de VakantiePas kan iedere Haagse basisscholier dat ontdekken. Het Zuiderpark Vakantiepark dat zes weken lang gratis te bezoeken is is een van die vele plekken.

Zuiderpark Vakantiepark
Tot donderdag 17 augustus is het Zuiderpark Vakantiepark open. Op dinsdag, woensdag en donderdag kan iedereen langskomen voor het ultieme vakantiegevoel op het leukste onbewoonde eiland van Den Haag. Er zijn dagelijks wisselende workshops, kleine optredens. Iedere woensdag is er een grote show op het podium zoals die van de Meneertjes Slodde en Vos en een heuse trapezeshow! Highlight dit jaar is de Super Moon, want het Zuiderpark is jarig en 100 jaar geworden! Gedurende de zomer gaan kinderen met de kunstenaars van Grofweg Architecten en de docenten van Rewire aan de slag om geluiden, herinneringen en gebeurtenissen te verzamelen en op te nemen over het Zuiderpark. De laatste nieuwe toevoegingen op het Zuiderpark Vakantiepark programma zijn het muzikale wondertheater ‘Anansi, sterker dan de olifant’ op woensdag 16 augustus en de optredens op donderdagmiddagen op de platte kar, zoals Saint Lucy, Chattermag , Yfke Posthuma en Ready to Play. Maar wie gewoon in de hangmat wil luieren of een potje pingpongen is ook van harte welkom.

Natuur!
Naast sport en cultuur krijgt ook natuur dit jaar aandacht in het Zuiderpark Vakantiepark. Zo zijn er op woensdag 2 en donderdag 3 augustus excursies met de boswachter van het Zuiderpark, meert de Verlootjezooitje boot aan en komt One Planet (Museon/Omniversum) drie woensdagen langs met het Museumlab. Op dinsdag 25 juli kan je suppen op de sloten rondom het theater. Help vanaf je supboard gelijk een handje mee het water op te ruimen i.s.m. Supbinckies en 2Samen. Met de VakantiePas kun je in het park speurtochten doen op de boerderij, op slootjessafari en kleine diertjes ontdekken, pony rijden, vallende sterren kijken, kippen knuffelen, fruit plukken, kanoen en roeien. Lekker naar buiten!

Vakantiepost
Liever een kaartje schrijven dan digitale post? Ook deze zomer kunnen Haagse kinderen persoonlijke berichten schrijven en ansichtkaarten versieren om te laten bezorgen aan Haagse senioren die wonen in woonzorgcentra van Florence. De kaarten worden gemaakt i.s.m. de Vakantiepas, 2Samen en het Zuiderparktheater. Tijdens de aftrap nam Lieke de Liefde de eerste Vakantiepost in ontvangst.

De Vakantiepas
De VakantiePas is een klein boekje waarin héél veel leuke activiteiten staan. Een cadeautje van de gemeente Den Haag aan meer dan 50.000 Haagse basisschoolkinderen! Het wordt dit jaar voor de 27e keer uitgegeven. Meer dan 100 uitjes, speurtochten en workshops. Proeflessen muziek of sport. Je kunt ermee naar musea of het zwembad. Alles met korting of zelfs gratis en geldig tot en met 20 augustus! Bij elke activiteit krijg je een stempel in het boekje. Extra leuk is dat je ook altijd iets kunt winnen. Een groeibeestje, een ritje in het reuzenrad van Scheveningen of een overnachting in een vliegtuig op een camping in Limburg! Je kunt met je VakantiePas ook met korting naar de voorstellingen op woensdag of naar gratis activiteiten in het Zuiderpark Vakantiepark. De laatste toevoegingen in het VakantiePas-programma zijn online te volgen en alle avonturen van de kinderen worden op Instagram en Facebook gedeeld.

Foto’s: Arnaud Roelofsz