Latin in the Park deze zomer op wereldreis door Zuid-Amerika

Latin in the Park deze zomer op wereldreis door Zuid-Amerika

Deze zomer neemt Latin in the Park je mee op rondreis door Zuid-Amerika. De minifestivals worden deze zomer georganiseerd door Zuiderparktheater en Latin the Hague. De reis begint op vrijdag 7 juli met een tribute aan de Colombiaanse salsa. Colombia heeft een speciale rol in de wereld van de salsa. Met live muziek van het Gerardo Rosales’ Orchestra, een Salsa Caleña workshop door Mabeli Escobar en DJ Virgil El Gigante wordt het dansen in de openlucht tot in de late uurtjes. Kaartverkoop is gestart via Zuiderparktheater.nl/Latin.

De eerste editie: Tributo a la Salsa Colombiana

Colombia is de bakermat van grote internationale artiesten zoals Grupo Niche, Fruko y sus Tesos en Joe Arroyo. “La Capital Mundial de la Salsa” Cali is de wereldwijde hoofdstad van de salsa. Daarnaast is de Salsa Caleña een unieke dansstijl die wordt gezien als een aparte stijl binnen de danswereld. Met een workshop van Mabeli leert iedereen de fijne kneepjes van deze dansstijl. Het festivalterrein wordt compleet met foodtrucks op het terrein, sfeervolle zithoekjes en natuurlijk ijskoude drankjes om mee af te koelen.

Over Latin the Hague

Latin The Hague is een jonge, Haagse evenementenorganisatie dat geleid wordt door Daniël Patanduk en Rischell Dhanpal. Ze hebben als doel Latijns-Amerikaanse dans-en muziekcultuur evenementen te organiseren in Den Haag e.o. Evenementen die laagdrempelig en toegankelijk zijn, waar iedereen welkom is en lekker mee kan dansen en genieten van Latijns-Amerikaanse dans-  en muziek.

Andere data 2023:

Latin in the Park 2: Vr 11 augustus, Fania All stars Edition

Latin in the Park 3: Zaterdag 9 september, Brazilian Edition