Ruim 700 Haagse kinderen vieren samen start zomervakantie

Ruim 700 Haagse kinderen vieren samen start zomervakantie

Vandaag was de eerste echte zomervakantiedag in Den Haag. Vakantiepas en Zuiderparktheater vierden dit met ruim 700 Haagse kinderen op het theatereiland. Er was een officieel startschot, Drumdrumdrum trad gratis op met de voorstelling Banwakaboom en er was een Caribische disco met DJ Funky Fran. Ook werd de eerste Vakantiepost voor Haagse opa’s en oma’s van Florence zorggroep die dag gemaakt én overhandigd.

Vakantiepark

Niet ieder Haags kind heeft de gelegenheid om op zomervakantie te gaan. Toch start voor ieder Haags kind de zes weken vrij van school. In het Zuiderparktheater vindt de komende zes weken lang ‘Vakantiepark’ plaats. Net als vorig jaar is het theatereiland drie dagen per week gratis toegankelijk voor een dagelijks wisselend programma van sport, spel, kunst en cultuur. Tijdens de zomer werkt Zuiderparktheater samen met de Vakantiepas. Het paspoort voor de Haagse scholier om ontdekkingsreis in eigen stad te gaan.

Vakantiepost voor Haagse opa’s en oma’s

In samenwerking met de Vakantiepas maken we in het Zuiderparktheater de hele zomer post voor Haagse senioren. Opa’s en oma’s van soms wel 90 jaar die in de zomervakantie niet heel veel bezoek krijgen en het heel leuk vinden om een mooie ansichtkaart te ontvangen. We vragen kinderen om de voorgedrukte ansichtkaarten te tekenen, kleuren, versieren en beschrijven. Hij wordt gepost in een speciale brievenbus. We gaan deze bezorgen bij de Haagse senioren die wonen in de woonzorgcentra van Florence. De eerste kaart werd op maandag 11 juli overhandigd.