Zuiderparktheater van start met bruisend zomerprogramma!

Zuiderparktheater van start met bruisend zomerprogramma!

We gaan weer spelen in de achtertuin van Den Haag!”

Het zomerprogramma van het Haagse openluchttheater is rond. De zomeragenda is bomvol gevuld met een recordaantal producties. Er is dan ook vanaf 12 mei weer veel te beleven op het theatereiland in het Zuiderpark. Tientallen bekende artiesten uit binnen- en buitenland maken van mei tot eind september hun opwachting bij Zuiderpark Live. En er is meer! Nieuw op de zomeragenda is Mama Africa in the Park in samenwerking met Litt Events. Nog enkele nieuwe samenwerkingen staan op stapel. Daarnaast komen er vier nieuwe edities van Jazz in the Park en drie edities Latin in the Park  

BOMVOLLE AGENDA

Zuiderpark Live kondigde eerder al namen aan van 19 shows. Internationale acts zoals Venice, Curtis Harding en Paul Carrack, en ook van eigen bodem Snelle, MEAU, Miss Montreal en Ruth Jacott. Eerdere gastprogrammeurs keren dit jaar terug. Jazz in the Park met Michael Varekamp & Wiboud Burkens (alias The Legends) staat dit jaar vier keer gepland. Van Soul tot Miles zal het brede spectrum van jazz belicht worden. Latin in the Park wordt georganiseerd met Latin The Hague komt drie keer terug op de agenda, steeds met een wisselend thema en live band. Het Haags Beat Festival met bekende rockers van weleer strijkt deze zomer voor de 5e editie neer.

BUURT & WIJK

Het Zuiderparktheater ligt middenin het Zuiderpark. Het park viert dit jaar het 100 jarig bestaan. Op dinsdag 5 juli is er daarom een speciale Smakelijke verhalenparade in samenwerking met Haags Verhaal en de Participatie Keuken. Begin september wordt op een tweede avond stil gestaan bij 150 jaar beëindiging van slavernij. Met Minimahulp070 en Repair Café is er een toegankelijk Zomercafé XL.  Voor Haagse kinderen is in de grote vakantie en in september tot Prinsjesdag ook weer wekenlang Vakantiepark met een feestelijke aftrap met de Vakantiepas op maandag 10 juli.

De agenda en kaartverkoop is vanaf zaterdag 8 april online: www.zuiderparktheater.nl/agenda.