Laden Activiteiten
Benjamin Vandewalle - Kunstinstallatie: Studio Cité (interactief)

Benjamin Vandewalle – Kunstinstallatie: Studio Cité (interactief)

30 jul 2024 - 01 aug 2024
TICKETS »

Met Studio Cité vormt Benjamin Vandewalle een ware kunstkermis. Een speelveld voor de menselijke blik. Hij speelt namelijk met je perspectief én met je spiegelbeeld. Deze kunstkermis bestaat uit zeven waanzinnige kunstinstallaties waar wij er drie van te gast hebben: Peri-sphere XL, Micro-Sphere en Inter-face.

Met de Peri-masks kun zelf je blik sturen en manipuleren. Je hoofd komt ter hoogte van je buik, of je wordt plots een reus. Aan de deelnemers om zelf op ontdekkingstocht te gaan en regisseur te worden van hun eigen ervaring.
Micro-sphere focust op die wereld waar we de hele dag overheen stappen. Het is een mobiele installatie dat inzoomt op de textuur van de kleinste wereld onder onze voetzolen.
In Inter-face worden twee gezichten geconfronteerd met elkaar. Wat beide scheidt is een doorzichtbare spiegel die via het pepper ghost principe kan wisselen van transparant naar spiegelend. In de installatie vindt een spel plaats van oplichten en onthullen van de ander terwijl je naar jezelf kijkt. Best spannend! Voor jong en oud!

Over Benjamin Vandewalle
De manier waarop wij waarnemen heeft invloed op de manier waarop we in die ruimte handelen en ervaren. Door onze blik als het ware te choreograferen geeft Benjamin andere kaders om die wereld te zien. “Niet om te zeggen wat het juiste kader is, maar vooral om te laten zien dat er verschillende manieren zijn om de werkelijkheid te ervaren.”

Benjamin doorliep de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en studeerde in 2006 af aan P.A.R.T.S. Sinds zijn vroege werk is ‘perceptie’ het centrale thema. Hij creëert beweging – niet enkel in het lichaam van de danser, maar ook in dat van de toeschouwer. Met zijn werk wil hij nieuwe ervaringen en perspectieven delen met een breed publiek.

https://www.caravanproduction.be/artists/benjamin-vandewalle/studio-cite
https://www.youtube.com/watch?v=J3PKKnQm32E

Onderdeel van Zuiderpark Vakantiepark
Tussen maandag 15 juli t/m donderdag 22 augustus 2024

Voor het ultieme vakantiegevoel is er zes weken lang op dinsdag, woensdag en
donderdag gedurende de hele zomervakantie een steeds wisselend (gratis programma in het Zuiderparktheater. Het terrein tovert om tot een festivalterrein met kinderknutseltuin, koffiebar, parkbieb, voorstellingen en onverwachte optredens. Kijk voor de dagplanning op https://www.zuiderparktheater.nl/vakantiepark.

Deel dit evenement

5616263
DD
dagen
HH
uren
MM
min
SS
sec

Locatie

Zuiderparktheater
Den Haag, + Google Maps