Laden Activiteiten
Circumstances - EXIT (6+) - ism. Kinderopvang 2Samen

Circumstances – EXIT (6+) – ism Kinderopvang 2Samen

22 aug 2024
TICKETS »

Geen iedereen zonder mij, geen ik zonder de ander. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen vier mensen in en door de ruimte. Ze jagen elkaar op, lopen, botsen, klimmen, dragen en balanceren. Ze komen en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En beweeg je je alleen of als groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico…

‘EXIT’ is een spannende, zeer indrukwekkende en fysieke circus- en dansvoorstelling. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Ook hier is de thematiek van toepassing: vier individuele disciplines in één collectieve taal.

Deze alom geprezen en bejubelde voorstelling aankomende zomer te zien in het Zuiderparktheater!

*Het mooie aan ‘EXIT’ is dat choreograaf-regisseur Piet Van Dycke en zijn performers knap weten te doseren en te timen. Het tempo blijft hoog, het ritme blijft strak, doordat ze geen bewegingspatronen uitmelken, maar er net frisse variaties in aanbrengen, en dat met geinige flair en flegmatiek. Menig kind hoor ik na de voorstelling zeggen: ‘Dat wil ik later ook kunnen.’ (Tuur Devens – Theaterkrant, badge ‘Bejubeld’ + winnaar kinderjuryprijs Krokusfestival 2023) *

Leeftijdsindicatie: 6+
Tijdsindicatie: 40 minuten
Language No Problem

Over Circumstances
Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Hij studeerde in 2018 als choreograaf af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Sindsdien werkt hij als dans- en circusmaker, performer, coach en docent bij verschillende kunstorganisaties. Zo is hij al enkele jaren actief bij dOFt, fABULEUS, Cie Woest, TeaTime Company en LAP. Hij won de Jacques de Leeuw prijs in 2018, werd gekozen als ‘meest beloftevolle maker’ door recensenten Wendy Lubberding en Annette Embrechts in zowel 2019 als in 2020 en won de BNG Bank Dansprijs 2021. Kenmerkend voor het werk van Van Dycke is de samensmelting van dans en circus, wat resulteert in woordloze circus/dansvoorstellingen, voor jong én oud.

Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Raff Pringuet, Benedikt Löffler, Harrison Claxton, Alejandro García Bustos Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin
Dramaturgie: Marie Peeters
Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld
Lichtontwerp: Edwin van Steenbergen
Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam
Met dank aan: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en William Blenkin

http://www.circumstances.be https://vimeo.com/751403236
https://www.instagram.com/circumstances____/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100083348612148

2Samen
Deze voorstelling wordt je aangeboden in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Kinderopvang 2Samen heeft oog voor de maatschappij en de wereld waar kinderen opgroeien. 2Samen is regelmatig te vinden op evenementen die bijdragen aan het plezier en de ontwikkeling van kinderen. Zoals het Zuiderparktheater! Kinderopvang 2Samen werkt al jaren nauw samen met het Vakantiepark, zodat ieder kind een onvergetelijke zomervakantie kan beleven. 2Samen biedt kinderdagopvang, peuteropvang, voorschoolse educatie én buitenschoolse opvang. Met ongeveer 70 locaties in Den Haag, Naaldwijk en Monster is er altijd passende kinderopvang bij jou in de buurt.

Info over kaartverkoop:
Voor deze voorstelling is een kaartje kopen noodzakelijk. Kinderen moeten onder begeleiding zijn van (groot)ouder/begeleider. Groepen 10+ zoals BSO’s contact via info@zuiderparktheater.nl.

VAKANTIEPAS: 2 euro korting per kaartje. Selecteer ticket type VAKANTIEPAS. Vakantiepaspoort(boekje) per kind laten zien/stempelen aan poort is verplicht. Ouder/begeleider normaal ticket bestellen.

OOIEVAARSPAS: Gebruik tickettype Ooievaarspas per kind/ouder/begeleider. Pas laten zien aan poort is verplicht.
 
KINDEREN 4+ / OUDERS/BEGELEIDERS: Regulier tarief van toepassing
 
Mindervaliden/rolstoelen en begeleiders kunnen een tickettype ‘rolstoel’ kopen. Beperkte beschikbaarheid.

Onderdeel van Zuiderpark Vakantiepark
Tussen maandag 15 juli t/m donderdag 22 augustus 2024

Voor het ultieme vakantiegevoel is er zes weken lang op dinsdag, woensdag en
donderdag gedurende de hele zomervakantie een steeds wisselend (gratis programma in het Zuiderparktheater. Het terrein tovert om tot een festivalterrein met kinderknutseltuin, koffiebar, parkbieb, voorstellingen en onverwachte optredens. Kijk voor de dagplanning op https://www.zuiderparktheater.nl/vakantiepark.

Deel dit evenement

7614182
DD
dagen
HH
uren
MM
min
SS
sec

Locatie

Zuiderparktheater
Den Haag,