Parkpop memories

Parkpop memories

De Parkpopherinneringen van René Bom en vier andere Zuiderparkverhalen centraal op Smakelijke Verhalenparade.

Het Zuiderpark bestaat dit jaar 100 jaar. Voor deze bijzondere verjaardag organiseren Haags Verhaal, de Participatie Keuken en het Zuiderparktheater een unieke verhalenavond. Herinneringen aan het park, haar evenementen, de bezoekers en toekomst staan centraal. Zo krijgt de jeugddroom van Donata van der Goorbergh over de maan die in het park woont nieuwe elan bij de Supermoon. Buurtcampinginitiator Irina Simons kwam in het park als kind en ziet het park als een plek zonder drempels waar iedereen gelijk is. Sowyen Martina heeft een bijzondere band met de bomen in het park waarbij ze rust vindt. Jeugdwerker Akin Yalcin ziet bij deze mijlpaal kansen voor de toekomst als ontmoetingsplek voor de jeugd. Voormalig nachtburgemeester haalt herinneringen op aan 40 jaar Parkpop en Haagse beat. De verhalen krijgen extra kleur met verschillende artiesten zoals muzikanten van het het Koninklijk Conservatorium, brassband The Legendairs en vele anderen. Gedurende de avond zijn er verschillende gerechten, verzorgd door de Aanschuiftafels van de Participatiekeuken. Kaartverkoop is gestart via zuiderparktheater.nl.

https://zuiderparktheater.nl/agenda/smakelijke-verhalenparade-100-jaar-zuiderpark-ism-haags-verhaal-en-de-participatiekeuken/

Persoonlijke verhalen

Samen eten met stadsgenoten en luisteren naar persoonlijke verhalen is het concept van de Smakelijke verhalenparade. Stap op de carrousel en laat je over ons eiland meevoeren naar meerdere podia en keukens. Berber Koopmans van Haags Verhaal vertelt: “Voor de eerste editie op dinsdag 5 juli zijn de mooiste verhalen verzameld rondom liefde, sport en ontmoeting uit 100 jaar Zuiderpark! Rene, Akin, Irina, Donata en Sowyen krijgen daarvoor het podium,’’ leggen ze uit.
 
Hoe het werkt en wat je kunt verwachten? “Als gast van deze avond word je over één van vier groepen verdeeld. Per gang wandel je met je groep langs een restaurantje waar je een gerechtje geserveerd krijgt. In ieder restaurantje worden persoonlijke verhalen verteld en tussen de gangen van dit bijzondere diner door zijn er troubadours, spokenwordartiesten en musici die je van de ene naar het andere restaurantje begeleiden.”
 
Een tweede avond op donderdag 7 september staat in het teken van het herdenkingsjaar Slavernijverleden. zuiderparktheater.nl.