Summer line-up South Park Theatre more international than ever!

Summer line-up South Park Theatre more international than ever!

Op wereldreis in eigen stad 

Het zomerprogramma van het Haagse openluchttheater is deze zomer internationaler dan ooit tevoren. Met een mix uit wel 5 verschillende continenten kan iedereen op wereldreis op het sfeervolle theatereiland in eigen stad. Van topnotch Amerikaanse jazz, tot swingende latin, ritmische afrobeats en Britse radiopop. De bomvolle agenda biedt voor ieder wat wils. Op zondag 5 mei is er een kleinschalige aftrap met de Vrijheidsmaaltijd waarna op zaterdag 18 mei de eerste internationale act de opwachting maakt. Kijk voor het programma op zuiderparktheater.nl/agenda

Concertpromotor Greenhouse Talent heeft voor deze zomer weer een schitterende line-up van internationale artiesten weten te boeken. Onder de vlag van Zuiderpark Live zijn er tot nu toe 19 concerten gepland, waarvan enkele al uitverkocht. Enkele aankondigingen volgen nog. De Britse band The Waterboys trapt af en verder maken zijn landgenote Birdy, de Ierse folkzanger Glen Hansard, de Amerikaanse formatie Fun Lovin’ Criminals ft. Rude Boy en nieuwe generatie jazzartiest Jose James hun opwachting. Ook komt er een groot aantal artiesten van eigen bodem langs: S10, Douwe Bob, Floor Jansen en Diggy Dex. Souldiva Shirma Rousse komt met het orkest Koninklijke Luchtmacht voor een ode aan Aretha Franklin.

Andere continenten worden aangetipt met de komst van Latin in the Park, dit jaar twee edities in het teken van Venezuela en Colombia. De eerste bevestigde kindervoorstellingen in het Vakantiepark hebben een Surinaams en Italiaans/Spaans tintje en maken de wereldreis deze zomer compleet. Voor wijkbewoners is er ook weer een divers programma in hun ‘achtertuin’ te beleven. 

“In een stad van 180 nationaliteiten willen we als theater de plek zijn waar iedereen zich thuis voelt. Hoe kan dat anders dan als zomerpodium een werelds programma neer te zetten? We zijn trots op deze unieke line-up en hopen dit jaar evenzoveel nationaliteiten op ons theatereiland te zien.” – Berend Dikkers directeur.

Over het Zuiderparktheater

Het Haagse zomerpodium ligt op een eiland in het Zuiderpark. Van mei tot september is het enige openluchttheater van Zuid-Holland geopend. In 2023 trok het 38.500 eilandgasten naar de programma’s van Zuiderpark Live (concerten), Vakantiepark (kinderprogramma), Latin in the Park, festivals en diverse samenwerkingsprojecten. Het theater wordt gerund door een klein team en ruim 100 vrijwilligers.