Laden Activiteiten
Zomerconcert Symphony in the Park - Residentie Orkest

Residentie Orkest – Zomerconcert Symphony in the Park

01 sep 2024
TICKETS »

In de open lucht ontmoeten zonneschijn en zomerse klanken elkaar. Het Zuiderparkzomerconcert verbindt jong en oud, klassiek en luchtig, buurt en stad.

Laat je meeslepen in een betoverende avond vol muziek en liefde, omarmd door de stad. Neem in het park plaats tussen je stadsgenoten, en ontdek hoe luchtig, dramatisch én flirterig klassieke muziek kan zijn. Het Zuiderparkzomerconcert brengt heel Den Haag samen in hartje zomer.

Het park staat vandaag in het teken van romantiek en drama. Tsjaikovski schreef zijn Ouverture-fantasie over het beroemdste liefdeskoppel ter wereld: Romeo en Julia. Met de uitgestrekte klanken van althobo en altviolen voel je een onrustig verlangen ontluiken, terwijl de hoorns, hartverscheurend zuchtend, hun tegenstem laten horen – een melodie waarin je kunt verdrinken. Ervoor wordt je hart gelukkig ook verlicht, met de traditioneel speelse Hongaarse klanken van Zoltán Kodály met zijn meesterwerk Dansen uit Galanta en klinkt als opening het bruisende Carnaval van Dvořák. Dirigent Kerem Hasan verbindt deze avond generaties en muziekstijlen onder de zwoele Haagse zomerhemel.

Het Zuiderparkzomerconcert is onderdeel van Symphony 2030 – RO in de Wijk, een initiatief van het Residentie Orkest. Onder de vlag RO in de Wijk verbindt het orkest jong en oud, buurtbewoners en de stad met de kracht van muziek.

Programma
Kerem Hasan dirigent
Dvorák Concertouverture ‘Carnaval’
Kodaly Dansen uit Galanta
Tsjaikovski Ouverture-fantasie ‘Romeo en Julia’

Speeltijden
18.30 uur – Zuiderparktheater open
19.30 uur – Concert
20.30 uur – Einde concert

Prijzen
€ 14,- in voorverkoop incl servicekosten. Plaatsen zijn op basis van vrije zit.
Voor mindervaliden is beperkt plek beschikbaar. Reserveer hiervoor inclusief begeleider een tickettype ‘Mindervaliden’.
Ooievaarspas 50% korting!

Deel dit evenement

8501081
DD
dagen
HH
uren
MM
min
SS
sec

Locatie

Zuiderparktheater
Den Haag,